Eduardo de Albar Vera (MEX) 5-6/2019

Residenssijaksonsa aikana meksikolainen taiteilija, näyttelijä, pantomiimikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja Eduardo de Albar Vera työsti mielenterveyspalveluiden asiakkaiden kanssa projektia ''Theatre to think - Ajattelun teatteri''.

Eduardo de Albar Vera on meksikolainen taiteilija, näyttelijä, pantomiimikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka työskentelee ajoittain myös muiden taidemuotojen, kuten graffitin parissa. Hän on omistautunut työskentelemään heikommassa asemassa olevien yhteisöjen parissa. De Albar Vera pyrkii toteuttamaan laadukkaita projekteja mutta mahdollisimman pienellä budjetilla, mikä tarkoittaa mm. kierrätysmateriaalien hyödyntämistä.

Residenssijaksollaan de Albar Vera työskenteli Oulunkaaren mielenterveyspalveluiden yhteydessä Pudasjärvellä ja Iissä. Projektin nimi oli Theatre to think eli Ajattelun teatteri. Tavoitteena oli saavuttaa kokemus näytelmän tekemisestä ja teatterin käyttämisestä ilmaisukeinona niille kokemuksille, joita mielenterveyskuntoutujilla on elämästä osana yhteiskuntaa.

”Projektissa etsitään vapaata ilmaisua teatterin keinoin. Yksilöllinen ja yhteinen pohdinta lisää sekä tietoisuutta että hyvinvointia”, de Albar Vera kertoo projektista.

Residenssijakso oli osa KulttuuriKauppila Artist-in-Community -residenssiohjelmaa (KK AiC), jota kehitetään osana Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanketta.

Tutustu myös

Näytä kaikki