Kevin Ling (HKG) 5/2019

Kevin Lingin taiteellinen työskentely käsittelee yhteisön suhteita, yhteyksiä ja uteliaisuutta.

Ling Chung-wan Kevinin työt pyrkivät luomaan vaivatonta resonanssia yhteisöpohjaisen tutkimuksen ja kokeellisen materiaalien tutkiskelun kautta. Lingin töistä voi löytää vaihtoehtoisia perspektiivejä urbaaneja elementtejä kohtaan. Työt koskevat usein yhteisön suhteita, yhteyksiä ja uteliaisuutta. Lingin monitaiteelliset työt ovat aikaisemmin käsittäneet muun muassa liikkuvaa kuvaa, veistoksia, piirroksia ja valokuvia.

Hong Kongista kotoisin oleva Ling on opiskellut kuvataiteita Hong Kong Baptist Universityn (HKBA) taideakatemiassa. Hän on ottanut osaa Bangkok Biennial -tapahtuman BangMod Canal International Art Project in Communities (BCiAPC) -yhteisötaideprojektiin vuonna 2018, ja vuonna 2017 hänelle myönnettiin Tuna Prize -palkinto HKBA:n taideakatemian valmistujaisnäyttelyssä.

Residenssijaksonsa aikana Ling järjesti Iin taidekoulun oppilaille kiinalaisiin perinteisiin pohjautuvia materiaalitutkimuksen työpajoja ja järjesti veistoksistaan ulkoilmanäyttelyn Stone – Kivet KulttuuriKauppilaan.

Stone – Kivet kertoo valosta ja luonnosta, tunteesta Iin ja Hong Kongin välillä. Kiviveistokset ovat saaneet inspiraationsa Iin ympäristöstä ja luonnosta, jotka eroavat suuresti Hong Kongista, josta olen kotoisin. Aurinko ja joki täällä ovat paljon lähempänä ja saavutettavissa”, Ling kertoo.

Tutustu myös

Näytä kaikki