Anlok ja KatsiaKaya (BLR) 5/2023

"Ihmisten välinen empaattinen vuorovaikutus ja toisista huolehtiminen voi muuttaa ihmisten elämää ja auttaa taistelemaan väkivaltaa ja sortoa vastaan.”
Anlok ja KatsiaKaya (kuva Jaani Föhr)

Valko-Venäläinen kuraattori-äänitaiteilija duo Anlok ja KatsiaKaya ovat tulleet Iihin työstämään meneillään olevaa projektiaan ”DoLess”. DoLess on hyvinvointiin ja henkiseen vahvuuteen keskittyvä taiteellinen kollektiivi, jossa on mukana taiteilijoita ympäri maailmaa. Anlok ja KatsiaKaya käyttävät välittämistä (care) osana taiteellista prosessiaan ja käsittelevät työssään aktivismia, ihmisoikeuksia ja taiteilijoiden elämää maanpaossa.

”Lähestymistapamme ja tavoitteemme on ystävällisyyden vallankumous, joka auttaa meitä kestämään yhdessä yhteiskunnallisia ja yksityisiä stressitiloja.”

”Arjen pienet käytännöt ja yhteistyötavat luovat hyvinvointia. Ihmisten välinen empaattinen vuorovaikutus ja toisista huolehtiminen voi muuttaa ihmisten elämää ja auttaa taistelemaan väkivaltaa ja sortoa vastaan.”   

Ana ja Katya ovat kotoisin Valko-Venäjältä, missä demokratia ja sananvapaus ovat uhattuina. He käyttävät osallistavia taidelähtöisiä keinoja ja toivovat voivansa keskustella Iissä ja Oulussa taiteesta, yhteiskunnasta ja hyvinvoinnista paikallisten kanssa. He virittelevät Suomessa myös pitempiaikaisia yhteistyöprojekteja taidejärjestöjen ja taiteilijakollegoiden kanssa.

Residenssijaksonsa aikana Ana ja Katya järjestävät useita yhteisöllisiä tapahtumia, joista ensimmäinen on päivällinen KulttuuriKauppilassa perjantaina 12.5. alkaen klo 14.00.

Lisäksi lauantaina 27.5. klo 14.00 Lähde -puistossa järjestetään taiteilijatapaaminen ja yhteisöllinen musiikillinen esitys.

 

Ig @do.less.lab

https://instagram.com/do.less.lab?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Tutustu myös

Näytä kaikki