Aidan Moesby (GBR) 12/2019

Aidan Moesby on englantilainen taiteilija, kuraattori ja kirjoittaja, jonka teoksia voi löytää yhtä todennäköisesti taidegallerian ulkopuolelta, kuin sen sisältä.

Aidan Moesby on englantilainen taiteilija, kuraattori ja kirjoittaja, joka työskentelee kuvataiteen, hyvinvoinnin ja yhä enemmän myös tekniikan leikkauspisteessä. Töissään hän hyödyntää paikkoja ”elävänä laboratoriona” joissa tutkia, kehittää ja tehdä töitä. Paikka- ja kontekstikohtaiset interventiot toimivat katalysaattorina sosiaalisesti sitoutuneelle keskustelulle sekä henkilökohtaiselle ja yhteisölliselle pohdinnalle.

Moesby työskentelee erilaisissa konteksteissa – hänen teoksiaan voi löytää yhtä todennäköisesti taidegallerian ulkopuolelta, kuin sen sisältä. Moesby työskentelee myös kuraattorina ja taiteilijana mielenterveyden, hyvinvoinnin, vammaisuuden ja monimuotoisuuden kysymyksien parissa. Hän on kiinnostunut myös kielestä: kirjaimellisesti tekstuaalisesta kielestä ja esineistä metaforana, sekä toisaalta tilojen ja sijainnin emotionaalisena ja psykologisena kielenä.

Moesby on pitänyt ja kuratoinut näyttelyitä sekä kotimaassaan että ulkomailla, sekä osallistuu säännöllisesti paneelikeskusteluihin, esiintyy konferensseissa, luennoi sekä kouluttaa ja avustaa ryhmiä.

Residenssijaksonsa aikana Moesby ohjasi Kuivaniemen kirjastossa ja Iin pääkirjastossa kaikille avoimia työpajoja, joissa tutkittiin tunteiden ja mielen säätiloja.

Kuva: Jaani Föhr

Tutustu myös

Näytä kaikki