Emily Little (ITA), 1–3/2016

Kuvataiteilija Emily Little on syntynyt Paraparaumussa Uudessa-Seelannissa, opiskellut Skotlannissa, ja valmistunut Edinburgh College of Artista maalaus- ja veistotaiteen osastolta.
Emily Little: Luci d'inverno - Talven valo. 2016. Taidekeskus KulttuuriKauppila. Kuva: Antti J. Leinonen.

Kuvataiteilija Emily Little on syntynyt Paraparaumussa Uudessa-Seelannissa, opiskellut
Skotlannissa, ja valmistunut Edinburgh College of Artista maalaus- ja veistotaiteen osastolta. Tätä nykyä hän asuu ja työskentelee Roomassa. Maisemamaalarina Little on kiinnostunut valon ominaisuuksista sekä uniikista paikan tunnusta. Perinteisen maalaamisen ja kuvanveiston lisäksi hän on kiinnostunut kokeilemaan uusia tapoja, tekniikoita ja menetelmiä esittää ”kokeellisia” maisemia. Taiteellisessa työskentelyssään Little käsittelee myös abstrakteja aiheita kuten aikaa, liikettä ja muistia.

 

Little työskentelee epätyypillisten materiaalien kanssa: KulttuuriKauppilan näyttelyn teoksissa hän käytti materiaalina mm. käsin värjättyä hyttysverkkoa ja siimaa. Verkkojen värjäämisen jälkeen taiteilija ompeli kerrokselliset verkot erilaisiin muotoihin. Materiaalivalinnassaan taiteilijaa kiehtoi erityisesti se, että verkko heijastaa valoa ja on samaan aikaan läpinäkyvää. Teoksia voikin kutsua veistosinstallaatioiksi tai rautalankamaalauksiksi.

 

Taidekeskus KulttuuriKauppilassa järjestetyssä Luci d’inverno – Talven valo -näyttelyssä Emily Little esitteli teoksiaan, jotka olivat syntyneet hänen residenssikautensa aikana. Little ihastui vierailunsa aikana pohjoisen siniseen valoon, joka nousi näyttelyn kantavaksi ja kokoavaksi teemaksi. Luci d’inverno – Talven valo -näyttelyn teokset tutkivat päivän ja yön valoa sekä valon heijastuksia alueen talvisessa maisemassa. Näyttely sisälsi sekä pohjoista valoa tutkivia luonnossarjoja että valmiita teoksia.

Tutustu myös

Näytä kaikki