Romit Raj (IN) 12/22

KulttuuriKauppilan ympäristöresidenssin KKAIE ensimmäinen vieras on intialainen Romit Raj.

Romit Raj on kotoisin Bangaloresta Intiasta. Hänen taustansa on humanistisissa tieteissä, ja suuren osan ammattiurastaan hän on tehnyt teknologia-alalla ohjelmistokehittäjänä. Muutama vuosi sitten hän palasi takaisin koulutusalalleen muotoilututkijaksi.

”Viime aikoina työni on keskittynyt pitkälti kansanterveyteen, ekologiaan ja ympäristöön, ja toivon, että työni niiden parissa jatkuu myös tulevina vuosina”, Romit kertoo.

Hän on mukana KulttuuriKauppilan taiteilija ympäristössä -ohjelmassa (KKAiE), johon kutsutaan taiteilijoita ja tutkijoita, jotka ovat erityisen kiinnostuneita luonnosta, maisemasta ja ympäristöstä. Residenssijaksollaan Romitilla on yhteistyökumppanina iiläinen tutkija ja kuraattori Kaisa Kerätär. Yhdessä he tarkastelevat ympäristöhistoriaan, paikkasuruun ja ympäristön muutoksiin liittyviä aiheita.

Iissä Romit on saanut tutustua itselleen täysin ennen kokemattomaan ilmiöön; 20 asteen pakkasiin, lumeen ja revontuliin. ”Osasin varautua, mutta on tämä silti aika hurjaa”, hän toteaa

 

Tutustu myös

Näytä kaikki