Anniina Lehtinen (FIN) 8/2023

Anniina Lehtinen käsittelee taiteessaan ihmisen ja veden välistä yhteyttä ja maapallon hyvinvointia.
Anniina Lehtinen (kuva Jaani Föhr)

Anniina Lehtinen on Lausannen musiikkikorkeakoulusta musiikin maisteriksi valmistunut säveltäjä/esiintyvä taiteilija. Anniina asuu Pariisissa ja työskentelee säännöllisesti residensseistä ympäri maailmaa.  Anniina säveltää ja esittää monipuolisesti musiikkia tehden teoksia, jotka yhdistävät musiikin tai äänimaiseman liikkuvaan kuvaan ja installaatioihin. Anniina säveltää pianolle ja orkesterisoittimille lisäten välillä mukaan luonnon ääniä, elektroakustisia elementtejä sekä omaa ääntään.

Iihin Anniina on tullut hakemaan inspiraatiota pohjoisen luonnosta ja loppukesän tunnelmasta. ”Iijoen läsnäolo puhuttelee – ihmisen ja veden välisen hyvinvoinnin yhteyden voi täällä kokea kaikilla aisteillaan.”

KulttuuriKauppilalla on ilo tarjota Anniinan esitys osana Taiteiden illan ohjelmaa perjantaina 18. elokuuta klo 19.00 Esityksessä Anniinan soittama pianokonsertti yhdistyy Iiris-Liljan vesiaiheiseen videoteokseen.  https://www.kulttuurikauppila.fi/events/taiteiden-illat-iissa/

KulttuuriKauppilan Showroomissa esitetään Anniina Lehtisen ja kuvataiteilija Iiris-Lilja Kuosmasen installaatio Water Rituals 17.-26. elokuuta, ti-pe klo 12-17 ja la klo 11-16. Water Rituals on installaatio, joka koostuu Iiris-Lilja Kuosmasen valokuvista, videoteoksesta sekä Anniina Lehtisen äänimaisemasta. Teos on meditatiivinen kuvaus ympäristön muutoksesta ja veden poeettisesta voimasta – siitä miten vesi valta alaa ja luo uutta.

Tutustu myös

Näytä kaikki