Vierailunsa aikana Lee kertoi Artist talkissa enemmän taiteestaan. Pääset katsomaan Artist talk -tallenteen KulttuuriKauppilan Youtube-kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=FKJeyjhma9c
Vierailunsa aikana Lee kertoi Artist talkissa enemmän taiteestaan. Pääset katsomaan Artist talk -tallenteen KulttuuriKauppilan Youtube-kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=FKJeyjhma9c
"Ii on taiteilijalle utopia - täällä voin rauhoittua, maadoittua ja keskittyä omaan luovaan prosessiin."
”Taiteen tekeminen on minulle eräänlaista tutkimista, josta etsin mahdollisuuksia iloon, lohtuun, oppimiseen ja yhteyksien muodostamiseen.”
"Työni prosessit sisältävät usein pitkäkestoisia kävelyperformansseja, joissa hahmotan kehollisesti tilaa ja suhdettani paikkaan. Erilaiset paikat, joissa olen työskennellyt ja viettänyt aikaa, yhdistyvät ajattelussani ja vaikuttavat siihen, miten työstän asioita eteenpäin uusissa ympäristöissä. Paikat kerrostuvat."
”Koen työni eräänlaiseksi aktivismiksi: haluan ottaa kantaa ja kiinnittää ihmisten huomion asioihin, joissa näen epäkohtia. Haluan katsoa maailmaa luonnon näkökulmasta: mitä ympäristö voi meille kertoa ja miten voisimme elää yhdenvertaisessa suhteessa luontoon.”
Käytännössä kehomusiikki voi olla mitä tahansa äänen ja rytmin tuottamista laulusta erilaisiin rytmisiin liikkeisiin ja ’kolisteluun’.
”Lapsena rakastin tarinoita Nils Holgerssonin matkoista hanhien kanssa. Linnut ovat aina edustaneet minulle luonnon voimaa ja herkkyyttä.”
Anniina Lehtinen käsittelee taiteessaan ihmisen ja veden välistä yhteyttä ja maapallon hyvinvointia.
”Minulle taideterapia merkitsee oman mielikuvituksen luotaamista ja tunteiden reflektoimista ja siten itsetuntemuksen ja itsemyötätunnon kasvattamista. Tutkimalla sisintämme voimme kaikki muuttua ehjemmiksi ihmisiksi.”
Iissä Mari-Leen perehtyy Iijoen voimalaitoksiin ja niiden rakentamisen historiaan sekä alueen tehtaisiin. Samalla hän toivoo innoittuvansa pohjoisesta luonnosta sekä maisemaan ja ympäristöön liittyvistä tarinoista.
Kun Maryna saapui Iihin, saapui myös uutinen Kahovkan padon sortumisesta Ukrainassa. ”Näen yhtäläisyyksiä Dnjepr -joen ja Iijoen välillä. Toinen sijaitsee Euroopan rauhallisimmassa kolkassa, toinen keskellä sotatoimialuetta."
"Ihmisten välinen empaattinen vuorovaikutus ja toisista huolehtiminen voi muuttaa ihmisten elämää ja auttaa taistelemaan väkivaltaa ja sortoa vastaan.”
”Ihminen voi hyvin, kun puita on näkyvissä.”
"Ympäristön muutoksen käsittely taiteen keinoin auttaa meitä selviytymään.”
Talvinen Ympäristötaidepuisto sai ensimmäisen lumiveistoksensa.
Iissä aika muuttaa muotoaan.
KulttuuriKauppilan ympäristöresidenssin KKAIE ensimmäinen vieras on intialainen Romit Raj.
Hanna Husberg ja Agata Marzecova käsittelevät ilmaa ja suhdettamme siihen monitieteellisessä projektissaan Towards Atmospheric Care osana Art Ii Biennaalia 2022.
KulttuuriKauppilan lokakuun residenssitaiteilijoina ovat portugalilaiset kuvataiteilijat Maria Ferreira ja Rita Isaac. Ferreira ja Isaac ovat työskennelleet aiemminkin yhdessä residenssijaksoilla, muun muassa Co-net residenssissä Espanjassa.
Elokuun toinen residenssitaiteilija on englantilainen Jane Higginbottom, joka käyttää taiteessaan luonnon materiaaleja ja käsityömäisiä menetelmiä. Higginbottomin työskentelyn keskiössä on ympäristö ja lähiluonto ja se, miten luonto elää ja muuttuu ajassa ja paikassa.
Kotoaki Asano on japanilainen arkkitehti, taiteilija, suunnittelija ja runoilija.
Joana Quiroga on brasilialainen taiteilija, joka yhdistää tiedettä ja taidetta työskentelyssään.
Oriol Mora on katalonialainen nykytaiteilija, joka asuu ja työskentelee Barcelonassa. Mora on kuvataiteilija joka saa inspiraationsa kirjallisuudesta ja luonnosta. Hänen teoksissaan on usein ironinen sävy.
Zeynep Kaynar yhdistää työskentelyssään muun muassa valokuvausta, maalausta, piirroksia ja installaatioita.
Yunjia Liu on kiinalainen kitaristi, säveltäjä, laulaja ja tuottaja.
Mirte Bogaert ja Menzo Kircz työstivät Iissä yhteistä projektiaan ''Other People''.
Tanssitaiteilijat Ella Holappa, Ella Posti ja Alina Sakko ovat osa moï moï kollektiivia.
Sallamari Rantala kempeleläislähtöinen kuvataiteilija.
Jaakko Autio on helsinkiläinen äänitaiteilija ja äänisuunnittelija.
Residenssijaksonsa aikana Iissä Sjöman työsti muraalia KulttuuriKauppilaan.
Residenssijaksollaan Sinikoski työskenteli ääni-installaation, valokuvien ja kahden eri kirjaprojektin parissa.
Sonja Salomäki ja Eero Hyytiäinen keskittyivät residenssijaksonsa aikana ilmastonmuutosta käsittelevään työhönsä.
Residenssijaksonsa aikana Iissä kuvataiteilija Taylor Smith järjesti vaihtoehtoisen valokuvauksen työpajoja sekä työsti residenssijakson päätteeksi KulttuuriKauppilassa nähtävää näyttelyä ‘’Printing Through the Landscape’’.
Andreja Krstić alias Chenipe on serbialainen taiteilija, joka työskentelee muraalien, maalauksien ja veistosten parissa.
Jaap Klevering ja Merja Pennanen työstivät residenssijaksonsa aikana yhteisöllistä teosta Valonjuhlaan 2020.
Dahl on monipuolinen kirjallisen alan ammattilainen, joka on julkaissut runokokoelmia, lyhytproosaa, tietokirjoja ja esseitä sekä kääntänyt runsaasti runoutta.
Rovaniemeläinen Miia Kettunen työsti yhteistyössä Valtarin koulun oppilaiden kanssa Landshapes –ympäristötaideprojektia.
Amerikkalainen kuvataiteilija Victoria Veedell tutkii töissään värien ja valon vaikutusta paikan käsitykseen.
Helmikuun residenssitaiteilija Outi Koiviston työt keskittyvät maiseman, kielen ja havaintokokemuksen teemoihin.
Residenssijaksonsa aikana venäläistaiteilijat Lia Schell ja Anton Kraftsky jatkoivat Asteroidea-projektinsa työstämistä.
Aidan Moesby on englantilainen taiteilija, kuraattori ja kirjoittaja, jonka teoksia voi löytää yhtä todennäköisesti taidegallerian ulkopuolelta, kuin sen sisältä.
Yuko Kinouchin videoperformanssit keskittyvät pohjoisen maan sekä maaseudun ympäristöön ja kulttuuriin.
Turkkilaiset kuvataiteilijat palasivat Iihin laatiakseen tulevaisuuden uutisia yhdessä Lähde! ‑hankkeen osallistujien kanssa.
Alejandro Jaqsin työt syntyvät tekojen sattumanvaraisuuden, ihmisjärjen ja estetiikan välisestä vuorovaikutuksesta.
Hugo González Aroca on espanjalainen valokuvaaja ja maalari, jonka visuaalinen ilmaisu nousee tasapainosta vastakohtien välillä.
Klara Bergman Fröberg on ruotsalainen kuvataiteilija, joka työskenteli Iissä elokuussa osana 2019 KulttuuriKauppilan yhdessä Konst i Halland -keskuksen kanssa järjestämää residenssivaihtoa ja Lähde! Taiteesta voima arkeen -hanketta. Hänen ja IiPajan työryhmän teoksia nähtiin osana IlmastoAreena-tapahtumaa.
Kanadalainen Émilie Payeur tutki residenssijaksonsa aikana sään vaikutusta ympäröiviin metsiin ja luonnossa näkyviin jälkiin ja loi kokemusten pohjalta kokeellisen performanssin.
Residenssijaksonsa aikana meksikolainen taiteilija, näyttelijä, pantomiimikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja Eduardo de Albar Vera työsti mielenterveyspalveluiden asiakkaiden kanssa projektia ''Theatre to think - Ajattelun teatteri''.
Skotlantilainen George Ridgway työskenteli KulttuuriKauppilassa osana North AiR: Expanding Entanglements -residenssipilottia.
Kevin Lingin taiteellinen työskentely käsittelee yhteisön suhteita, yhteyksiä ja uteliaisuutta.
Oululainen kuva- ja mediataiteilija Tuomo Kangasmaa pyrkii residenssityöskentelynsä kautta korostamaan henkilökohtaisen kokemuksen merkitystä luoden sijaa moniaistiselle ympäristön kokemiselle.
Japanilainen säveltäjä ja pianisti Makiko Nishikaze työstää Oulunkaaren kuntayhtymän asumispalvelujen ryhmäkodin asiakkaiden kanssa projektia ”Kuunnellen Iissä”.
Helmikuussa yhdysvaltalainen residenssitaiteilija Min Yoon tutki iiläisiä omakuvia performanssissaan Inner Mirror.
Anastasia Alekseevna ja Jarkko Räsänen tuovat multimediainstallaation Iihin!
Pudasjärven kirjaston kävijöitä tervehtii Hilman leveä hymy! Hilma sekä Pudiksen monoliitit syntyivät sosiaalisen taiteen residenssijaksolla taiteilija Miia Kettusen ohjauksessa.
Matkalaukkuradio päästää ääneen mielenterveyskuntoutujat ohjaajineen! Taiteilija Jaap Kleveringin sosiaalisen taiteen residenssijaksolla rakennettiin radio alusta loppuun itse.
Suomalainen metsä inspiraationa Alberto Pinan teoksissa!
Brenda Petays perehtyi residenssioleskelunsa aikana "suomalaiseksi tulemiseen".
Cheryl J. Fish tutustutti paikalliset amerikkalaisen kirjallisuuden maailmaan!
María Platero on espanjalainen valokuvaaja, joka johdatti iiläiset taidekävelylle ja piknikille!
THE KOKRA FAMILY tekee visuaalista dokumentointia siitä ihmetyksestä, joka liittyy kysymykseen miten ja mitä katselemme tietyissä tilanteessa.
Tina Mariane Krogh Madsen ja Malte Steiner ovat tanskalais-saksalainen taiteilijapariskunta, erityisalanaan kuvataide, mediataide ja elektroninen musiikki.
Maja Ingerslev on tanskalainen kuvataiteilija, jonka erityisalaa ovat lavastettu taidekuvaus, video ja paperileikkaus.
Sam Irwin on newyorkilainen multimediataiteilija ja säveltäjä.
KulttuuriKauppila ja Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanke toivottivat tervetulleiksi Iihin taiteilija Raquel Sakristànin ja tuottaja Rafael Aqudon!
Puolalainen Iwona Rozbiewska (s.1980) on opiskellut Varsovan ja Münchenin taideyliopistoissa.
Eunjung Hwang (s.1971) on Soulissa Etelä-Koreassa syntynyt ja kasvanut taiteilija.
Touko Hujanen (s. 1986) on reportaasiin erikoistunut lehtikuvaaja. Hän työskentelee mm. The New York Timesille ja Raymondille.
Yuna Cho (s. 1993) on korealais-kanadalainen taiteilija ja maalaamisen/piirtämisen opettaja, joka asuu ja työskentelee Etelä-Koreassa.
Antti Leino (s. 1976) on turkulainen freelance-valokuvaaja, joka on kuvannut ammattimaisesti vuodesta 2016.
Leah Beeferman on New Yorkista kotoisin oleva taiteilija, joka työskenteli Suomessa 2016-2017 Fullbright -apurahan turvin.
Ivana Radovanovic (s.1983) on Montenegron Podgoricassa asuva ja Cetinjessa työskentelevä kuvataiteilija.
Japanilainen kuvataiteilija Masami Aihara (s.1961) asuu tällä hetkellä Hokkaidon saarella Japanissa.
Valokuvaaja Aki-Pekka Sinikoski on tunnettu monipuolisena potrettivalokuvaajana ja hänellä on ollut näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Carola Grahn (s. 1982) on eteläsaamelaista syntyperää. Hän kasvoi Jokkmokkissa ja valmistui taiteen maisteriksi Ruotsin kuninkaallisesta taideakatemiasta vuonna 2013.
Matti Aikio (s. 1980) on kotoisin pienestä Vuotson kylästä Pohjois-Lapista.
Anders Sunna (s.1985) on kotoisin Kiirunasta. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Jokkmokkissa.
New Yorkissa asuva Emma Wippermann yhdistää kuvia, kuten puhelimella otettuja otoksia ja ruutukaappauksia, teksteihinsä, jotka liittyvät esimerkiksi ekologisuuteen, haluun ja queer-kulttuurin digitaaliseen läheisyyteen.
Iryna Vorona (s.1987) on Ukrainassa syntynyt ja työskentelevä taiteilija.
Anna Yamanishi on valmistunut taiteen maisteriksi Kioton yliopistosta ja hänen töitään on nähty Japanissa sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä.
Valmistuttuaan historioitsijaksi Ruth Timmermans aloitti uransa sukupuolen, ammattijärjestöjen ja kolonialismin tutkijana Leuvenin yliopistossa Belgiassa.
Defne Tesal ja Murat Yildiz ovat Istanbulissa Turkissa asuvia ja työskenteleviä kuvataiteilijoita.
Kuvataiteilija Emily Little on syntynyt Paraparaumussa Uudessa-Seelannissa, opiskellut Skotlannissa, ja valmistunut Edinburgh College of Artista maalaus- ja veistotaiteen osastolta.