Leah Beeferman (USA), 2/2017

Leah Beeferman on New Yorkista kotoisin oleva taiteilija, joka työskenteli Suomessa 2016-2017 Fullbright -apurahan turvin.

Leah Beeferman on New Yorkista kotoisin oleva taiteilija, joka työskentelee digitaalisten printtien, videoiden ja äänen parissa. Hänellä on taiteen maisterin tutkinto Virginian yliopistosta sekä kandidaatintutkinto Brownin yliopistosta. Beeferman on osallistunut lukuisiin näyttelyihin kotimaassaan sekä työskennellyt residensseissä muiden muassa Irlannissa ja Huippuvuorilla. Suomessa Beeferman työskenteli vuosien 2016–2017 aikana Fullbright-apurahan turvin. Ennen KulttuuriKauppilan residenssijaksoaan hän oli vieraillut residensseissä Hyrynsalmen Mustarindassa ja Turun Titanikissa sekä järjestänyt Light matters -nimisen näyttelyn helsinkiläiseen Sorbus-galleriaan.

 

Beefermania kiinnostavat ja inspiroivat erityisesti maisemat: Iissä häntä kiehtoi varsinkin jääpeitteinen Perämeri saarineen. Residenssikautensa aikana hän teki tutkimusta ja keräsi materiaalia tulevaa projektiaan varten sekä kehitteli uusia ideoita ympäröivään maisemaan pohjautuen.

Tutustu myös

Näytä kaikki