Tony Sjöman (SWE/USA) 6/2021

Residenssijaksonsa aikana Iissä Sjöman työsti muraalia KulttuuriKauppilaan.

Tony “Rubin” Sjöman on New Yorkissa asuva ja työskentelevä muralisti ja kuvataiteilija. Sjöman on työskennellyt ympäri maailmaa, ja hänen töitään on nähty näyttelyissä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa.

Ruotsinsuomalaisen Sjömanin abstraktien geometristen töiden inspiraationa toimivat usein hänen skandinaaviset juurensa. Sjöman työstää niin maalauksia, grafiikkaa kuin installaatiota ja maalaa usein myös muille materiaaleille, kuten puulle ja metallille.

Sjöman on tehnyt yhteistyöstä useiden kaupallisten tahojen, kuten American Expressin, Marriott Hotelsin ja Heinekenin kanssa. Sjöman on tehnyt myös useita julkisia taideteoksia yhteistyössä tunnettujen yhdysvaltalaisten rakennuttajien kanssa.

Residenssijaksonsa aikana Iissä Sjöman työsti muraalia KulttuuriKauppilan studiorakennuksen seinään. Teos valmistui kesän aikana, ja se julkistettiin yleisölle elokuussa 2021 osana IlmastoAreenaa. Residenssijaksonsa jälkeen Sjöman aloitti muraaliprojektin Oulussa Raatin stadionilla Ruotsinsuomalaisen kulttuurilähetystön vieraana.

Kuva: Inka Hyvönen

Tutustu myös

Näytä kaikki