Maja Ingerslev (DEN) 3/2018

Maja Ingerslev on tanskalainen kuvataiteilija, jonka erityisalaa ovat lavastettu taidekuvaus, video ja paperileikkaus.
Maja Ingerslev: Whiteout. Kuva: Maja Ingerslev

Maja Ingerslev on tanskalainen, Aarhusissa työskentelevä kuvataiteilija. Hänen työskentelyssään yhdistyvät valokuvaus, video ja installaatio. Teokset heijastavat luonnon ja kulttuurin teemoja, näkymistä ja häipymistä, mielikuvitusta ja todellisuutta, kuolemaa ja luomista. Hienovaraiset teokset tutkiskelevat luontosuhdettamme ja ‑käsitystämme. Maja Ingerslev keskittyy luonnon poeettiseen arvoon aikana, jona todistamme ilmaston muutoksia.

States of Winter esitteli KulttuuriKauppilan residenssikauden aikana Iissä syntyneitä Whiteout-projektiin liittyviä teoksia. States of Winter on tilallinen, paperileikkeistä syntyvä, Suomen luonnosta inspiraationsa saanut installaatio. Paperileikkeet esittävät vedelle kuviteltavaa tilaa sen jäätyneissä olomuodoissa. Valkoiset paperileikkeet on viety luontoon ja valokuvattu sekä filmattu Norjan, Islannin ja Suomen valkeissa talvimaisemissa. Talvella on oma erityisarvonsa ja omintakeinen suhteensa kulttuurielämään Pohjoismaissa, joissa säätilat jatkuvasti vaihtelevat.

Installaatio kuvaa siirtymää veden eri olomuotojen välillä sekä kiinnittää huomiomme ilmastonmuutokseen ja maapallon ekologiaan korostamalla keinotekoisen ja luonnollisen ympäristön suhdetta ja rajapintaa sekä luonnon haurautta. States of Winter tekee näkyväksi siirtymän kuvitellusta todelliseen tuottaen samalla tietoisuutta ympäristöstä. Teos esittää hiljaisen protestin tuomalla esiin vaikeita kysymyksiä pehmeällä tavalla.

Tutustu myös

Näytä kaikki