Gaëlle Pelachaud (FR) 9/2023

”Lapsena rakastin tarinoita Nils Holgerssonin matkoista hanhien kanssa. Linnut ovat aina edustaneet minulle luonnon voimaa ja herkkyyttä.”
Gaëlle Pelachaud, Kuva: Jaani Föhr

Gaelle Pelchaudin runolliset kuvat katsovat maailmaamme ja erityisesti luontoa nostalgisen katseen läpi. Hänen lintukuvansa näkevät luonnon ja elollisen kauneuden, mutta myös sen katoavaisuuden. ”Lapsena rakastin tarinoita Nils Holgerssonin matkoista hanhien kanssa. Linnut ovat aina edustaneet minulle luonnon voimaa ja herkkyyttä.”

Gaelle asuu ja työskentelee Pariisissa. Hän on valmistunut Pariisin Sorbonnen yliopistosta, ja hänen töitään on useissa julkisen taiteen kokoelmissa Ranskassa. Gaelle on myös julkaissut yli 60 pientä taidekuvakirjaa, joissa useissa esiintyy lintuja.

Gaelle on työskennellyt residensseissä ympäri maailmaa ja muistot sekä kokemukset noilta matkoilta siirtyvät hänen kuviinsa. Iihin Gaellen toi kiinnostus Pohjoismaita ja pohjoista luontoa kohtaan. Iissä on syntynyt kuvia joutsenista, kurjista ja tikoista.

Gaelle Pelachaudin akvarellimaalauksia sekä taidekuvakirjoja on esillä KulttuuriKauppilan Showroomissa 19.-23.9. ti-pe 12-17 ja la klo 11-16. Avajaiset ke 20.9. klo 18.00. Tervetuloa!

Tutustu myös

Näytä kaikki