Tina Mariane Krogh Madsen ja Malte Steiner (DEN/GER) 4-5/2018

Tina Mariane Krogh Madsen ja Malte Steiner ovat tanskalais-saksalainen taiteilijapariskunta, erityisalanaan kuvataide, mediataide ja elektroninen musiikki.
Tina Mariane Krogh Madsenin ja Malte Steinerin Pintajännitys -konsertti Nätteporin auditoriossa. 2018. Kuva: Jaani Föhr.

Tina Mariane Krogh Madsen on kuvataiteilija, joka työskentelee performanssin, äänen ja median risteysalueilla. Madsenin tutkimus liittyy sekä teoriaan että käytäntöön. Pääpaino on ilmaisutavoilla, konseptuaalisilla strategioilla, paikkasidonnaisuudella, avoimilla teknologioilla ja äänellä. Malte Steiner on mediataiteilija, elektronisen musiikin pioneeri ja säveltäjä. Steiner alkoi luoda elektronista musiikkia ja kuvataidetta vuoden 1983 tienoilla. Steinerin työ keskittyy pääasiassa kokeelliseen elektroakustiikkaan. Vuodesta 1998 lähtien Steiner on työskennellyt elektroniseen taiteen ja installaatioiden parissa.

Pintajännitys [Surface Tension] on elektroakustinen ääniteos, mukaansatempaava kuuntelukokemus, joka kasvattaa tietoisuutta äänestä ja ympäristöstä. Sävellys on luotu analysoimalla veden eri muotoja; sekä kentällä tehtyjä äänityksiä että Iijoen vettä käytetään elektronisesti manipuloituna äänilähteenä. Teos yhdistää yleisön ympäristöineen luontoon äänen ja musiikin kautta.

Iijoki-suhteet [Iijoki relations] on ääni- ja videoinstallaatio, jonka taiteilijat ovat luoneet yhdessä iiläisten kanssa kuvaten heidän suhdettaan veteen ja paikalliseen Iijokeen. Teos muodostaa kollektiivisen tarinan käsitellen paikkaan kuulumiseen liittyvää identiteettiä. Tietoisuus ympäristöstä voi kehittää tietoisuutta yhteisöllisyydestä sekä edistää samaistumista luontoon ja asuinpaikkaan. Iijoki-suhteet [Iijoki relations] on väline itsensä tunnistamiseen maan ja veden avulla. Installaatio on yhteisöllinen ja osallistava prosessi, jossa digitaalisuus kohtaa luonnon ja jossa paikallisista elementeistä tulee osa teosta. Yleisö tulee tietoiseksi luontokokemuksesta teoksen äänen kautta. Teos yhdistää teknologiaa ja tietoa taiteen ja tieteen rajapinnoilta käsitellen vettä itsenäisenä kokonaisuutena ja ei-humaanina elementtinä.

Tutustu myös

Näytä kaikki