Taylor Smith (USA) 5/2021

Residenssijaksonsa aikana Iissä kuvataiteilija Taylor Smith järjesti vaihtoehtoisen valokuvauksen työpajoja sekä työsti residenssijakson päätteeksi KulttuuriKauppilassa nähtävää näyttelyä ‘’Printing Through the Landscape’’.

Taylor Smith on Pariisissa asuva ja työskentelevä yhdysvaltalainen kuvataiteilija. Hänen monitieteellinen, tutkimukseen pohjaava työskentelynsä yhdistää ympäristötaiteen, biotaiteen sekä perinteisen painannan, kuvanveiston ja valokuvauksen tekniikoita. Hänen töitään on nähty useissa ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä muun muassa Pariisissa, Berliinissä, Venetsiassa ja Bostonissa, ja hän on työskennellyt residensseissä mm. Suomessa ja Espanjassa. Tällä hetkellä Smith työskentelee 6b-keskuksessa Pariisissa.

’’Ymmärtääkseni paremmin kyltymätöntä, inhimillistä haluamme jotenkin hallita ja ”hioa täydelliseksi” luontoa, työskentelyni alkaa ympäröivän luonnon tarkkailusta. Vietän pitkiä aikoja eri maisemissa tarkkaillen elämän ja kasvun sekä vanhenemisen ja hajoamisen syklejä. Lapsuudesta lähtien minua ovat kiinnostaneet erityisesti vuorovesi-altaiden, sammalien, jäkälien ja sienten huomaamattomat mikrokosmokset. Keräämisen ja valokuvaamisen avulla yritän tallentaa, säilyttää tai painaa näiden ympäristöjen ja ilmiöiden jättämiä jälkiä hyödyntämällä erilaisia ​​valoherkkiä tekniikoita klorofyllitulostuksesta kuparipainantaan. Näiden sekä paikalla että muualla tapahtuvien käytäntöjen avulla pyrin löytämään ja paljastamaan jo olemassa olevat yhteydet itseni, ihmisen ja monien näennäisesti tuntemattomien kansainvälisten maisemien välillä.’’

Smith on opiskellut maalausta ja taidehistoriaa Bostonin yliopistossa, sekä valmistunut taiteen maisteriksi École du Louvre:sta Pariisista vuonna 2017. Vuosina 2017-2018 hänelle myönnettiin opintoihin Harriet Hale Woolley –stipendi.

Ennen residenssijaksoaan Iissä Smith työskenteli Biotaiteen seuran residenssissä Kilpisjärvellä. Residenssijakson päätteeksi Smithin töitä nähtiin KulttuuriKauppilassa näyttelyssä Printing Through the Landscape. Vierailunsa aikana Smith järjesti myös vaihtoehtoisen valokuvauksen työpajoja.

Kuvat: Inka Hyvönen

Tutustu myös

Näytä kaikki