Klara Bergman Fröberg (SWE) 8/2019

Klara Bergman Fröberg on ruotsalainen kuvataiteilija, joka työskenteli Iissä elokuussa osana 2019 KulttuuriKauppilan yhdessä Konst i Halland -keskuksen kanssa järjestämää residenssivaihtoa ja Lähde! Taiteesta voima arkeen -hanketta. Hänen ja IiPajan työryhmän teoksia nähtiin osana IlmastoAreena-tapahtumaa.

Klara Bergman Fröberg on ruotsalainen kuvataiteilija, joka työskenteli Iissä elokuussa 2019 osana KulttuuriKauppilan yhdessä Konst i Halland -keskuksen kanssa järjestämää residenssivaihtoa ja Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanketta. Taiteellisessa työssään Bergman Fröberg tutkii tuhon ja palautumisen tematiikkaa luoden esimerkiksi installaatioita hyödyntäen muun muassa hylättyjä ja kierrätettyjä materiaaleja, kuten puuta, posliinia, muovia, metalliromua ja hylättyjä huonekaluja. Työt korostavat yhtä lailla käytettyjen materiaalien kuin elämän itsensä haurautta ja kuvaavat uskoa tulevaan samalla, kun ne muistuttavat menneestä.

Bergman Fröberg on opiskellut kuvataidetta Uumajan taideakatemiassa. Installaatioiden lisäksi hän työskentelee muun muassa äänitaiteen parissa tutkien kieltä muistona jo unohdetusta historiasta.

Residenssijaksonsa aikana Bergman Fröberg loi yhdessä IiPajan asiakkaiden kanssa ympäristötaidetta osaksi IlmastoAreena tapahtumaa. Myöhemmin teokset sijoitetaan rakenteilla olevaan Lähde! -puistoon.

Residenssivaihdon järjestivät Taidekeskus KulttuuriKauppila sekä Konst i Halland -keskus, joiden molempien tärkeänä tavoitteena on tuoda nykytaidetta ja taiteilijoita osaksi paikallisyhteisöä. Ohjelmaan valitut taiteilijat pääsevät osaksi järjestäjien toimintaa ja verkostoja, mikä luo mahdollisuuksia paitsi taiteilijoille, myös yhteisöille laajemmin.

 

Tutustu myös

Näytä kaikki