Residenssiohjelmat

Taidekeskus KulttuuriKauppilassa toimii kaksi taiteilijaresidenssiohjelmaa, joita ovat Artist-in-Residence (KK AiR) ja sosiaalisen taiteen Artist-in-Community (KK AiC) -ohjelmat.

  • Artist-in-Residence -residenssiohjelma (KK AiR)

    KK AiR -residenssiohjelma tarjoaa taiteilijalle työskentelyrauhaa luonnonläheisessä ilmapiirissä, mutta myös monia mahdollisuuksia taustatutkimuksen tekemisestä yhteisölliseen työskentelyyn. Residenssi on sopivan kaukana liikenteestä ja melusta, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella lähellä Oulun kulttuuritapahtumia. KulttuuriKauppilan residenssiin valitaan joka vuosi taiteilijoita kansainvälisen haun kautta. Jokaiselle taiteilijalle räätälöidään oma ohjelma residenssikaudelle.

  • Sosiaalisen taiteen Artist-in-Community -residenssiohjelma (KK AiC)

    KK AiC -residenssiohjelma tuo taiteilijoita työskentelemään ryhmien ja yhteisöjen parissa tiiviiden työskentelyjaksojen kautta. Syvällinen tutustuminen mahdollistaa taiteilijan osaamisen monipuolisen hyödyntämisen niin arjen mielekkyyden, hyvinvoinnin kuin yhteisöllisyydenkin näkökulmista. Residenssitaiteilija työskentelee tietyn tai tiettyjen sosiaali- ja terveysalan yksiköiden yhteydessä noin kahden kuukauden residenssijaksolla, johon kuuluu tutustumista toimintaan, taiteellista työskentelyä ja sosiaali- ja terveysalan henkilöstön perehdyttämistä taidetoimintaan. Erityisen tärkeää on, että residenssitoiminta laajenee myös sosiaali- ja terveysalan yksikön seinien ulkopuolelle koskettaen yhteisöä laajemminkin!