Residenssiohjelmat

Taidekeskus KulttuuriKauppilassa toimii kaksi taiteilijaresidenssiohjelmaa: Artist-in-Residence (KKAiR) ja sosiaalisen taiteen Artist-in-Community (KKAiC)

 • Artist-in-Residence -residenssiohjelma (KKAiR)

  KKAiR -residenssiohjelma tarjoaa taiteilijalle työskentelyrauhaa luonnonläheisessä ilmapiirissä, ja samalla myös runsaasti mahdollisuuksia taustatutkimuksen tekemisestä aina tapahtumien toteuttamiseen. Vaikka tavoitteena on ensisijaisesti tarjota taiteilijalle tilaa keskittyä omaan työhönsä, toivomme, että taiteilijat jakaisivat kokemuksiaan ja osaamistaan esimerkiksi toteuttamalla jonkin tapahtuman yhdessä KulttuuriKauppilan tuotantotiimin kanssa (korkeintaan 1 tapahtuma/residenssikuukausi). Taiteilijoille voidaan tarjota myös mahdollisuutta esimerkiksi työpajojen ohjaamiseen.

  Ohjelmaan valitaan taiteilijoita vuosittaisen kansainvälisen haun kautta. Jokaiselle taiteilijalle räätälöidään oma ohjelma residenssijaksolle. Yksittäisten taiteilijoiden lisäksi KK AiR -ohjelma soveltuu myös taiteilijaryhmille!

  Tutustu aikaisempiin KKAiR residenssitaiteilijoihin täällä

   

 • Sosiaalisen taiteen Artist-in-Community -residenssiohjelma (KKAiC)

  KKAiC -residenssiohjelma kutsuu taiteilijoita toteuttamaan taidetta yhdessä paikallisyhteisöjen kanssa. KKAiC -ohjelma mahdollistaa esimerkiksi työskentelyn erityisryhmien, kuten mielenterveyskuntoutujien tai kehitysvammaisten, kanssa. Syvällinen tutustuminen ihmisiin mahdollistaa taiteilijan osaamisen monipuolisen hyödyntämisen niin arjen mielekkyyden, hyvinvoinnin kuin yhteisöllisyydenkin näkökulmista.

  Sosiaalisen residenssiohjelmaa pilotoitiin vuosina 2017-2020 Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hankkeessa. 

  Tutustu aikaisempiin KKAiC residenssitaiteilijoihin täällä