Outi Koivisto (FIN) 2/2020

Helmikuun residenssitaiteilija Outi Koiviston työt keskittyvät maiseman, kielen ja havaintokokemuksen teemoihin.

Helmikuun residenssitaiteilija Outi Koivisto on työskentelyssään piirroksia, grafiikkaa ja kirjoitusta hyödyntävä kuvataiteilija. Koiviston työt keskittyvät maiseman, kielen ja havaintokokemuksen teemoihin.

Koivisto on työskennellyt kuvataiteilijana vuodesta 2009 ja valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2016. Hän on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin. Hänen teoksensa palkittiin vuonna 2015 kolmannella palkinnolla The XII Baltic States Biennale of Graphic Art-näyttelyssä Kaliningradin taidemuseossa Venäjällä.

Tällä hetkellä Koivisto jatkaa tohtoriopintojaan Aalto-yliopistossa nykytaiteen alalla. Helsingissä asuva Koivisto on lähtöisin Pohjois-Pohjanmaalta ja hänellä on edelleen vahvat siteet alueelle.

KulttuuriKauppilan residenssijaksonsa aikana Koivisto työstää Iin kunnassa sijaitsevaan Olhavan kylään liittyvää projektiaan. Työskentelyn tuloksia nähdään residenssijakson päätteeksi näyttelyssä KulttuuriKauppilassa. Projekti jatkuu vielä keväällä 2020, ja työskentelyjaksojen tuloksia nähdään näyttelyssä Helsingissä kesäkuussa 2020.

Kuvat: Inka Hyvönen

Tutustu myös

Näytä kaikki