Anna Yamanishi (JPN), 8–9/2017

Anna Yamanishi on valmistunut taiteen maisteriksi Kioton yliopistosta ja hänen töitään on nähty Japanissa sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä.
Anna Yamanishi: Boundary. 2017. Oulun asematunneli. Kuva: Jaani Föhr.

Kuvanveistäjä Anna Yamanishi on valmistunut taiteen maisteriksi Kioton yliopistosta, ja hänen töitään on ollut esillä Japanissa sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä. Yamanishin puuveistokset ja installaatiot saavat inspiraationsa materiaalien ja paikkojen läsnäolosta. Teoksissaan hän tutkii yhteyksiä ja niihin liittyviä ilmiöitä materiaalien ja itsensä välillä, ihmisen ja ympäristön välillä sekä ihmisen ja ilmiöiden välillä.

 

Residenssivierailunsa aikana hän loi Boundary -nimisen installaation Oulun asematunnelin näyttelytilaan. Installaatio kuvasti luonnon ja ihmisen rajapintaa, yhteyttä, jonka Yamanishi koki löytäneensä. Installaatiossaan hän kuvasi kokemaansa ilmaa, vaikka installaatio olikin näyttämömäisessä muodossa. Installaatio perustui Yamanishin residenssijakson aikana tekemiin havaintoihin. Hän kiinnitti huomionsa siihen, että Iin asukkaat elävät vaatimattomasti ja hyvässä tasapainossa luonnon kanssa. Yamanishin mukaan ollessamme yhteiskunnassa käytämme näkymättömiä vaatteita, jotka luonnossa voimme riisua pois. Joen äärellä ja metsässä Yamanishi muistaa olevansa osa luontoa.

Teoksia

Tutustu myös

Näytä kaikki