Miia Kettunen (FIN) 11-12/2018

Pudasjärven kirjaston kävijöitä tervehtii Hilman leveä hymy! Hilma sekä Pudiksen monoliitit syntyivät sosiaalisen taiteen residenssijaksolla taiteilija Miia Kettusen ohjauksessa.

Miia Kettunen on monipuolisesti erilaisissa esittävän taiteen projekteissa työskennellyt, sosiaalisesta ja yhteisöllisestä taiteesta inspiroituva pukusuunnittelija. Hän työskentelee mielellään uuden ja tuntemattoman äärellä sekä ammattitaitoaan taiteilijana venyttäen.

 

Kettusen aiempia sosiaalisen taiteen projekteja ovat olleet työskentely residenssitaiteilijana Lähellä minua -teemalla ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikössä sekä monitaiteellinen nuoria ja ikäihmisiä kohtauttanut Kutsu luontoon, matka itseen -projekti. Hänen tärkeitä työvälineitään ovat puku-, esine- ja asustetaide sekä työn jälkeä dokumentoiva valokuvaus.

Kettunen työskenteli sosiaalisen taiteen residenssijaksolla Pudasjärvellä Ruskapirtin kotipalveluiden ja Osviitan kuntouttavan päivätoiminnan asiakkaiden kanssa. Työskentelyn tavoitteena oli luoda kaupunkiympäristöön ja julkisiin tiloihin Tilan kasvot -teoskokonaisuus, jonka yksittäiset teokset syntyvät asustuksellista ja puvustuksellista ajattelua hyödyntäen esine- ja asustetaiteen keinoin. Osallistujat valitsivat teosten sijoituspaikoiksi omaan arkeensa kuuluvia tiloja. Mummohahmoinen teos Hilma tervehtii värikkäällä olemuksellaan Pudasjärven kirjaston kävijöitä, ja Virkistysuimala Puikkarin kasvot Pudiksen monoliitit kuvastavat uimisen aikaansaamia tunteita.

Kettunen työskenteli Pudasjärvellä residenssitaiteilijana Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hankkeen kautta.

Tutustu myös

Näytä kaikki