Raquel Sakristan ja Rafael Agudo (ESP), 12/2017 & 5-6/2018

KulttuuriKauppila ja Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanke toivottivat tervetulleiksi Iihin taiteilija Raquel Sakristànin ja tuottaja Rafael Aqudon!

Raquel Sakristán on monialainen taiteilija, jonka projektit raivaavat esteettisten koodien, tekniikoiden ja kielten välisiä raja-aitoja. Sakristán työskentelee yhteisöjen parissa, usein julkisilla paikoilla, tutkien kollektiivisista luovaa prosessia ja mahdollisuutta yhdistää sosiaalisia konteksteja ja todellisuuksia radikaalisti taiteen avulla. Hän on kehittänyt projekteja nuorille ja vanhuksille perifeerisillä alueilla sekä tehnyt yhteistyötä erityisryhmien kanssa luodakseen tiloja ideoiden ja tiedon jakamiselle taiteellisen ilmaisun kautta.

Tuottaja Rafael Agudo on työskennellyt kolme vuotta The HUG Platform for Cultural Cooperation ‑organisaatiossa, joka tuo suomalaisia taiteilijoita toteuttamaan yhteisöllistä taidetoimintaa Hortalezan lähiöön Madridiin. Agudo on kulttuurituotannon maisteri, joka on työskennellyt myös kustantamoissa sekä Casa del Lectorin julkisen toiminnan osastolla Matadero Madridin taidekeskuksessa.

Floating Structure oli yhteistoiminnallinen ja osallistava taideprojekti, joka toteutettiin yhdessä Ryhmäkoti Startin ja Toimintakeskus Myötätuulen asiakkaiden kanssa. Sen keskiössä olivat veden materiaalisuus sekä osallistava ja yhteisöllinen prosessi. Työpajamuotoinen toiminta antoi äänen toiseudelle. Floating Structure kiinnitti huomiomme veden symboliseen luonteeseen: joki ja virtaava vesi voidaan nähdä sisäisen maailmamme kuvina. Projekti painotti erityisesti osallistujien luovien taitojen kehittämistä ja huolenaiheiden jakamista. Floating Structure ravitsi luovuuden uinuvia siemeniä kehittämällä olosuhteita, jotka innostivat asukkaita ilmaisemaan sisäisen maailmansa eri puolia ja tekemään niitä näkyviksi. Art Ii Biennaalia varten luotiin Iijoessa kelluva teos Floating Structure, joka konkretisoi ja visualisoi näiden prosessien tulokset.

Teoksia

Tutustu myös

Näytä kaikki