Joana Quiroga (BRA) 6/22

Joana Quiroga on brasilialainen taiteilija, joka yhdistää tiedettä ja taidetta työskentelyssään.

Joana Quiroga on brasialainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee kotimaassaan Brasiliassa. Quiroga yhdistelee tiedettä ja taidetta toisiinsa ja hyödyntää filosofian opintoja taiteessaan. Hän tutkii, miten erilaisista valtasuhteista johtuvat epätasa-arvoasetelmat elävät piilossa jokapäiväisessä elämässämme. Quiroga haluaa kyseenalaistaa ihmisten luottamuksen rationaaliseen ja inhimilliseen ajattelukykyyn.

Quiroga on opiskellut taidetta ja filosofiaa brasilialaisissa yliopistoissa. Hän on osallistunut taidenäyttelyihin, projekteihin ja residensseihin Saksassa, Serbiassa, Bosnia Herzegovinassa, Ranskassa ja Romaniassa.

Quiroga osallistui kesäkuussa Art Ii Biennaaliin teoksellaan Ferment: From the Air Around You. Hänen työnsä muodostui hapattamiskokeilusta ja näyttelystä. Hapattamiskokeilussa Quiroga loi leivän hapanjuuren, jota ”ruokki” jauhoilla ja vedellä kymmenen päivän ajan eri puolilla Iitä. Quiroga leipoi leipää Art Ii Biennaalin avajaisiin kävijöiden syötäväksi. Näyttelyssä hän toi esille tutkimuksensa, jossa esitettiin kolmen erilaisen hapanjuuren tutkimustuloksia. Lisäksi kävijät pääsivät näkemään, millaisia bakteereja hapanjuuressa on ollut.

Kuva: Jaani Föhr

Tutustu myös

Näytä kaikki