Yunjia Liu (CHI) 2/22

Yunjia Liu on kiinalainen kitaristi, säveltäjä, laulaja ja tuottaja.  

Yunjia Liun musiikkia inspiroivat syvästi filosofinen ajattelu, minimalismi, taolaisuus, jing ja jang ja luonto. Hänen monitaiteelliset projektinsa yhdistävät usein mm. teatteria, tanssia ja runoutta. Musiikillisesti hänen tyylinsä käsittää niin klassisen musiikin, perinteisen aasialaisen musiikin, nyky- ja kansanmusiikin kuin vapaan improvisaation ja elektronisen musiikin. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa, esimerkiksi Saksassa, Ranskassa, Suomessa, Unkarissa, Englannissa, Australiassa ja Kiinassa.

Liu on valmistunut taiteen kandidaatiksi Melbournen yliopistosta, sekä taiteen maisteriksi Detmoldin yliopistosta Saksasta. Kesästä 2020 alkaen hän on asunut Suomessa.

Yunjia Liun residenssijakso Iissä oli osa KulttuuriKauppilan ja TaikaBoxin välistä Northern AiR-residenssiverkostoyhteistyötä liittyen Oulussa 7.-11.2. järjestettyyn Oulu Dance Hack-tapahtumaan. Osana residenssivierailuaan Yunjia esiintyi Nätteporin auditoriossa perjantaina 25.2. klo 17:30-18. Tilaisuudessa kuultiin kappaleita naisten asemaan keskittyvästä projektista Ladies.

Kuva: Jaani Föhr

Tutustu myös

Näytä kaikki