Jane Higginbottom (UK) 8/22

Elokuun toinen residenssitaiteilija on englantilainen Jane Higginbottom, joka käyttää taiteessaan luonnon materiaaleja ja käsityömäisiä menetelmiä. Higginbottomin työskentelyn keskiössä on ympäristö ja lähiluonto ja se, miten luonto elää ja muuttuu ajassa ja paikassa.
Jane Higginbottom on englantilainen kuvataiteilija, jonka työt viittaavat usein tiettyyn paikkaan, jota hän havainnoi ja tutkii. Pienet muutokset kasvikunnassa luovat vähitellen muuttuvan kuvan ympäristöstämme – joka sitten jalostuu Higginbottomilla ympäristötietoiseksi taidetuotannoksi.
Higginbottom käyttää taiteessaan monia aineksia mutta on erityisen kiinnostunut kestävistä ja ympäristöystävällisistä materiaaleista ja prosesseista. ”Materiaalit, joista teokseni syntyvät ovat minulle hyvin tärkeitä. Mistä ne tulevat, miten niitä käytetään tai mitä niille tapahtuu elinkaarensa päässä kiinnostaa minua. Syntyvän taideteoksen tulee heijastella käytetyn aineksen olemusta ja luonnetta.”
Higginbottom piti näyttelyn Taidekeskus KulttuuriKauppilan Galleriassa 26.8.-7.9.2022. ”Colours of Finland” -näyttely toteutettiin osana Northern AiR–residenssiverkoston toimintaa yhteistyössä AIR Frosterus residenssin kanssa. Avajaiset pidettiin26. elokuuta klo 16.00.

Kuva: Jaani Föhr

Tutustu myös

Näytä kaikki