Yuko Kinouchi (JPN) 11–12/2019

Yuko Kinouchin videoperformanssit keskittyvät pohjoisen maan sekä maaseudun ympäristöön ja kulttuuriin.

Yuko Kinouchi on tokiolainen kuvataiteilija, joka luo kokeellisia fiktiivisiä ja dokumentaarisia kuvauksia hyödyntäen töissään maalausta, videoita, performansseja ja installaatioita. Hänen projektinsa keskittyi videoperformanssien kautta tuottamiseen abstraktina toimintana. Projekti tutki toimijoiden välisiä suhteita ja pyrki herättämään uusia mahdollisuuksia yksilön ja yhteiskunnan sekä narratiivin ja todellisuuden välillä.

Kinouchi on valmistunut Taman taideyliopistosta Tokiosta. Töissään Kinouchi tutkii tapaa luoda yhteyksiä toiminnan ja paikan välille samalla kokeillen, miten toiminta nivoutuu ympäröivään yhteiskuntaan. Kinouchi poimii kokemuksistaan eri alueilla rakenteita, jotka hän rakentaa uudelleen fiktiona tai joihin hän lisää performansseja tehdäkseen niihin pieniä muutoksia. Tällä tavoin hän tutkii, miten ympäröivät olosuhteet vaikuttavat ihmisiin.

KulttuuriKauppilan residenssijaksonsa aikana Kinouchi jatkoi narratiivin ja todellisuuden välisen suhteen tutkimista videoperformanssien kautta keskittyen pohjoisen maan sekä maaseudun ympäristöön ja kulttuuriin. Kinouchin teoksia nähtiin residenssijakson päätteeksi Alternating/Direct Currents -näyttelyssä KulttuuriKauppilassa.

Kuva: Jaani Föhr

Tutustu myös

Näytä kaikki