Mari-Leen Kiipli (EST) 6/2023

Iissä Mari-Leen perehtyy Iijoen voimalaitoksiin ja niiden rakentamisen historiaan sekä alueen tehtaisiin. Samalla hän toivoo innoittuvansa pohjoisesta luonnosta sekä maisemaan ja ympäristöön liittyvistä tarinoista.
Mari-Leen Kiipli (kuva: Jaani Föhr

Mari-Leen Kiipli on virolainen taiteilija, jonka työskentelyn pohjana on ekososiaalinen ajattelu ja ympäristön havainnoiminen. Mari-Leen on opiskellut valokuvausta Viron taideakatemiassa (Estonian Academy of Arts) ja hän asuu ja työskentelee Tallinnassa. Mari-Leenin töitä n ollut esillä gallerioissa ja taidemuseoissa kotimaassa ja maailmalla. Vuonna 2019 Outset Estonia palkitsi ja hankki kokoelmiinsa videoteoksen “Fish That Swallows the Earth. Particles That Dance in the Sunrays”.

Viime aikoina Mari-Leen on tutkinut ja havainnoinut paperitehtaita ja erityisesti sellutehtaita. Häntä kiinnostaa tehtaiden rooli toisaalta alueiden elinvoiman ja vaurauden ylläpitäjinä ja toisaalta ympäristöä saastuttavina ja maisemaa muuttavina ja hallitsevina laitoksina.

Iissä Mari-Leen perehtyy Iijoen voimalaitoksiin ja niiden rakentamisen historiaan sekä alueen tehtaisiin. Samalla hän toivoo innoittuvansa pohjoisesta luonnosta sekä maisemaan ja ympäristöön liittyvistä tarinoista.  Mari-Leenin työskentely liittyy KulttuuriKauppilan ympäristöresidenssiohjelmaan.

Mari-Leenin töitä on esillä KulttuuriKauppilaan avattavassa esittelytilassa 27.6.-1.7., ti-pe 12-17, la 11-16.

Tutustu myös

Näytä kaikki