Oriol Mora (SPA) 7/22

Oriol Mora on katalonialainen nykytaiteilija, joka asuu ja työskentelee Barcelonassa. Mora on kuvataiteilija joka saa inspiraationsa kirjallisuudesta ja luonnosta. Hänen teoksissaan on usein ironinen sävy.

Mora on suorittanut humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon Barcelonan yliopistossa ja laajentanut opintojaan Chicagon Taideinstituutissa (MFA-ohjelma). Hänen maalauksensa liittyvät aina väreihin ja hän rakentaa maalauksensa erilaisilla värikerroksilla ja päättää ne tunnistettaviin kirjaimiin tai symboleihin.

Mora on opettanut taidetta rinnakkain taiteilijan työnsä kanssa viimeiset 15 vuotta, niin yliopistossa kuin taidekoulussa. Lisäksi hän on vetänyt työpajoja erityistä tukea tarvitseville ryhmille. Hän on kiinnostunut sekä taiteilijana olemisesta että opettamisesta: ”Opetan tulevaisuuden lasten opettajia olemaan luovia, ja nautin vuoropuhelusta nuorten kanssa. Samalla saan kokea taidetta ilman ennakkoasenteita tai stigmoja.”

Moran myöhäisemmät työt ovat kokeiluja ’maalatuilla sanoilla’, joka on ironinen tapa käsitellä yhteyttämme erilaisiin päivittäisiin asioihin.

 

Kuva: Heli Paaso-Rantala

Tutustu myös

Näytä kaikki