Taylor Smith: Printing Through the Landscape | 19.5.–26.5.2021

Näyttely ‘’Printing Through the Landscape’’ koostuu kuvataiteilija Taylor Smithin töistä hänen Suomessa viettämältään ajalta.

Näyttely ‘’Printing Through the Landscape’’ koostuu kuvataiteilija Taylor Smithin valokuvaus- ja painotöistä sekä videoteoksesta, joka seuraa hänen tutkimustaan ja prosessia läpi kahden kuukauden residenssijakson Suomessa. Smith saapui KulttuuriKauppilaan toukokuussa saatuaan päätökseen projektin ’’How to Capture Flow, Part II: The Light Journals’’ Biotaiteen seuran residenssissä Kilpisjärvellä. Molempien residenssiohjelmien aikana sekä Kilpisjärvellä että Iissä Smith on jatkanut tuntemattomien maisemien tutkimista keräämällä, valokuvaamalla ja painamalla löytämiään kasvitieteellisen ja mikrobisen elämän jälkiä. Valoherkillä tekniikoilla, kuten bakteeripainannalla (tekniikka, jonka Smith on äskettäin kehittänyt yhteistyössä Suomen Luonnonvarakeskuksen mikrobiologi Minna Männistön kanssa), klorofyllipainatuksella, antotypialla ja syanotypialla hän pyrkii tallentamaan ja painamaan maiseman fragmentteja paperille, puunkuorille, agar agarille ja muille luonnonmateriaaleille.

KulttuuriKauppilan gallerian seinien puupaneeleihin integroituvat teokset muodostavat yhdessä installaation, joka näyttää suomalaisen maiseman visuaalisesti ja konseptuaalisesti uudessa valossa, väliaikaisen vierailijan silmin.

Tutustu näyttelyyn: www.taylor-smith-art.com

Näyttely avoinna KulttuuriKauppilassa 19.5.–26.5. arkisin klo 12–17 ja viikonloppuna klo 12–15. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Tutustu myös

Näytä kaikki