Tiivistetty keskustelu -ympäristötaidenäyttely

Klara Bergman Fröberg loi yhdessä IiPajan asiakkaiden kanssa ympäristötaidetta.

Klara Bergman Fröberg  työskenteli Iissä elokuussa 2019 osana KulttuuriKauppilan yhdessä Konst i Halland -keskuksen kanssa järjestämää residenssivaihtoa ja Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanketta.

Residenssijaksonsa aikana Bergman Fröberg loi yhdessä IiPajan asiakkaiden kanssa ympäristötaidetta osaksi IlmastoAreena tapahtumaa.

Residenssivaihdon järjestivät Taidekeskus KulttuuriKauppila sekä Konst i Halland -keskus, joiden molempien tärkeänä tavoitteena on tuoda nykytaidetta ja taiteilijoita osaksi paikallisyhteisöä. Ohjelmaan valitut taiteilijat pääsevät osaksi järjestäjien toimintaa ja verkostoja, mikä luo mahdollisuuksia paitsi taiteilijoille, myös yhteisöille laajemmin.

Projektin taiteilija

Klara Bergman Fröberg
Klara Bergman Fröberg on ruotsalainen kuvataiteilija, joka työskenteli Iissä elokuussa 2019 osana KulttuuriKauppilan yhdessä Konst i Halland -keskuksen kanssa järjestämää residenssivaihtoa ja Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanketta. Taiteellisessa työssään Bergman Fröberg tutkii tuhon ja palautumisen tematiikkaa luoden esimerkiksi installaatioita hyödyntäen muun muassa hylättyjä ja kierrätettyjä materiaaleja, kuten puuta, posliinia, muovia, metalliromua ja hylättyjä huonekaluja. Työt korostavat yhtä lailla käytettyjen materiaalien kuin elämän itsensä haurautta ja kuvaavat uskoa tulevaan samalla, kun ne muistuttavat menneestä. Bergman Fröberg on opiskellut kuvataidetta Uumajan taideakatemiassa. Installaatioiden lisäksi hän työskentelee muun muassa
äänitaiteen parissa tutkien kieltä muistona jo unohdetusta historiasta.

Tutustu myös

Näytä kaikki