Nuorten työpolut Vaalassa

Kirjailija ja sanataideohjaaja Minna Mikkonen työskenteli Taidekummina syksyn 2018 pilottijakson ajan, erityisesti Vaalan alueella.

Taidekummi etsii yhdessä nuorten aikuisten kanssa heidän omia taidepolkujaan ja uusia näköaloja omaan elämään ja arkeen taiteen keinoin, työllistymisen tueksi.
Minna uskoo, että taiteen avulla jokainen voi löytää itsestään uuden kielen ja uudenlaisen olemisen tavan. ”Taiteen äärellä olemme tasa-arvioisia rooleista riippumatta.”

Projektin taiteilija

Minna Mikkonen
Kirjailija ja sanataideohjaaja Minna Mikkonen toimii monipuolisissa yhteisötaideprojekteissa kulttuuriosuuskunta ILMEen puitteissa. Hän työskentelee myös ohjaajana Oulun kaupungin työllisyyspalvelujen taideryhmissä Kulttuuritalo Valveella. Minna haluaa työskennellä eri-ikäisten sekä erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Minnan esikoisromaani Kivenkerääjät julkaistiin v. 2015. Parhaillaan hän kirjoittaa toista romaaniaan. Lähde!-hankkeessa Minna työskenteli Taidekummina syksyn 2018 pilottijakson ajan, erityisesti Vaalan alueella. Taidekummi etsii yhdessä nuorten aikuisten kanssa heidän omia taidepolkujaan ja uusia näköaloja omaan elämään ja arkeen taiteen keinoin, työllistymisen tueksi. Minna uskoo, että taiteen avulla jokainen voi löytää
itsestään uuden kielen ja uudenlaisen olemisen tavan. ”Taiteen äärellä olemme tasa-arvioisia rooleista riippumatta.” Kuva: Timo Heikkala

Tutustu myös

Näytä kaikki