Aamukävelyt

Tanssija Liisa Heikkinen, Utajärvi, maahanmuuttajat, marraskuu 2017, helmikuu-toukokuu 2018

Marraskuisena aamuna Utajärven kylänraitilla asteli joukko, joka pysähtyi välillä tekemään harjoituksia, aistimaan ympäristöä ja keskustelemaan. Tanssija Liisa Heikkinen johdatti Utajärven Koto-luokan 10 opiskelijaa aamukävelyille kahtena aamuna viikossa. Liisa loi aamukävelyiden alkuun lyhyen kehollisen rutiinin, jossa käytiin läpi kehon painon jakautumista, hengitystä sekä ylävartaloon keskittyneitä liikkeellisiä harjoitteita. Tämän jälkeen ryhmä sai ”kävelytehtävän”, joka liittyi siihen, miten näemme ja olemme ympäristön kanssa tekemisissä. Tehtävät liittyivät mm. aisteihin, väreihin ja uuteen ympäristöön tutustumiseen.

Värejä ja muuta sanastoa käsiteltiin myös oppitunneilla, joten tanssillisen sisällön lisäksi aamukävelyt tukivat myös opiskelua katseen, liikkeen ja puheen yhdistämisen kautta.

Ryhmä oli innostuneena mukana harjoitteissa ja tutustui samalla paremmin toisiinsa huumorin, koskettamisen ja ymmärtämisen kautta.

”Kolmen viikon aikana minulle vahvistui tunne siitä, kuinka tärkeää on meille jokaiselle tulla nähdyksi ja kuulluksi. Siihen ei tarvita yhteistä kieltä vaan mahdollisuuksia kohdata. Koen, että Lähde!- hanke on juurikin tätä varten, se mahdollistaa kohdatuksi tulemisen taiteen keinoin.” – tanssija Liisa Heikkinen

Aamukävelyjä jatkettiin keväällä 2018 tarkastellen liikkeen roolia kotoutumisessa ja kielen opiskelussa.

Kuvat: Martu Väisänen

Liisa Heikkinen
Tanssitaiteilija Liisa Heikkinen tunnetaan HAHAHA Dance Schoolin yrittäjänä ja opettajana – sekä iloisesta naurustaan! Hän on toiminut tanssijana myös JoJo -Oulun Tanssin Keskuksen tuotannoissa sekä tehnyt taiteellista toimintaa perheensä oman H-Kollektiivin kautta. Lähde! hankkeessa Liisa Heikkinen suoritti Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tanssinopettajan maisteriohjelman opetusharjoittelunsa Utajärvellä maahanmuuttajatoiminnassa vieden Koto-luokkaa aamukävelyille sekä järjestäen naisten iltapäivien toimintaa.

Tutustu myös

Näytä kaikki