Ville-possun seikkailuja ja Kylässä Pajakylässä -joululehti

Sarjakuvataiteilija Jyrki Mäki, marraskuu 2017 sekä dramaturgi Jukka Heinänen, lokakuu 2017, Ii, Ryhmäkoti Startti.

Ville-possun seikkailuja

Kun jokin Startissa menee rikki tai hukkaan on syyllinen heti selvillä: Ville-possu, Startin oma mielikuvituslemmikki! Dramaturgi Jukka Heinänen ja sarjakuvataiteilija Jyrki Mäki tutustuivat Ville-possuun sosiaalisen taiteen residenssijaksoillaan. Lopputuloksena syntyivät lyhytelokuva Ville-possun joulutervehdys sekä Ville-possu sarjakuvia, joita nähtiin Iin Iloinen Viesti -lehdessä.

Kylässä Pajakylässä -joululehti

Ryhmäkoti Startissa oltiin joulutunnelmissa jo loka-marraskuussa! Jukka Heinäsen ja Jyrki Mäen residenssijaksoilla Startin pöydän ääressä hahmottui tarina Napapiirille eksyvästä eskimosta. Kukin osallistuja sai osallistua itselleen parhaalla tavalla; yksi keskittyi enemmän kirjoittamiseen muiden toteuttaessa tarinan kuvitusta yhteisöllisesti.

Kuvat: Martu Väisänen, Jyrki Mäki

Projektin taiteilijat

Jukka Heinänen
Dramaturgi Jukka Heinänen työskentelee parhaillaan Ouluun kaupunginteatterissa. Ammattiteattereissa tehdyn taiteellisen työn lisäksi hän on toiminut opettajana useissa oppilaitoksissa ja osallistunut moniin hankkeisiin ja projekteihin, joissa sovelletaan taiteen menetelmiä eri elämänalueille. ”Kaiken kokemani jälkeen olen yhä vakuuttuneempi siitä, että taiteen jalkauttamisesta eri elämän- ja yhteiskunnan alueille on iloa ja hyötyä kaikille. ”
Jyrki Mäki
Sarjakuvapiirtäjä, kuvataiteilija Jyrki Mäki tunnetaan Radiopuhelimet-yhtyeen laulajana ja toisena pääsanoittajana. Häneltä on julkaistu kolme sarjakuvaromaania: Hermolomamatka (Like 2011), Kiskoja (Like 2014) ja Musta lipas (Like 2016). Lisäksi hän piirtää sarjakuvia Mun Oulu sekä Rantapohja -lehtiin.

Tutustu myös

Näytä kaikki