Naisten iltapäivät

Tanssija Liisa Heikkinen, Utajärvi, maahanmuuttajat, marraskuu 2017, helmikuu-toukokuu 2018

Kongosta ja Syyriasta Utajärvelle muuttaneiden naisten viisihenkinen ryhmä kokoontui neljänä iltapäivänä viikossa liikkumaan ja rentoutumaan yhdessä tanssija Liisa Heikkisen kanssa. Ryhmä tarjosi mahdollisuuden tutustua toisiin maahanmuuttajanaisiin, käyttää Koto-luokassa opittuja sanoja ja saada hyvää oloa liikkeestä ja rentoutushetkestä. Palautteissa esiin nousivat yhdessä olemisen tärkeys ja se että mielekäs tekeminen kohotti mielialaa ja esti jämähtämistä kotiin television ääreen.

”Kolmen viikon aikana minulle vahvistui tunne siitä, kuinka tärkeää on meille jokaiselle tulla nähdyksi ja kuulluksi. Siihen ei tarvita yhteistä kieltä vaan mahdollisuuksia kohdata. Koen, että LÄHDE!- hanke on juurikin tätä varten, se mahdollistaa kohdatuksi tulemisen taiteen keinoin.” – tanssija Liisa Heikkinen.

Naisten iltapäiviä jatkettiin keväällä 2018 tarkastellen tanssillisen ryhmätoiminnan roolia kotoutumisessa ja yhteisöllisyydessä.

Kuvat: Martu Väisänen

Liisa Heikkinen
Tanssitaiteilija Liisa Heikkinen tunnetaan HAHAHA Dance Schoolin yrittäjänä ja opettajana – sekä iloisesta naurustaan! Hän on toiminut tanssijana myös JoJo -Oulun Tanssin Keskuksen tuotannoissa sekä tehnyt taiteellista toimintaa perheensä oman H-Kollektiivin kautta. Lähde! hankkeessa Liisa Heikkinen suoritti Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tanssinopettajan maisteriohjelman opetusharjoittelunsa Utajärvellä maahanmuuttajatoiminnassa vieden Koto-luokkaa aamukävelyille sekä järjestäen naisten iltapäivien toimintaa. Liisa jatkaa hyväksi koettua toimintaa myös keväällä 2018 Lähde! –hankkeen pilottitaiteilijana.

Tutustu myös

Näytä kaikki