Maalattuja lankoja –kudottuja kuvia

Marja-Liisa Vorne työskenteli maahanmuuttajien parissa marraskuussa 2018 Utajärvellä.

Taiteellisen toiminnan lähtökohtana oli maahanmuuttajille tärkeät tai merkitykselliset valokuvat. Kuvien tutkiminen, loimilankojen maalaaminen ja teosten kutominen sekä valmiiden teosten tarkastelu muodosti sosiaalisen tapahtuman työskentelyyn osallistuneiden kesken.

Työskentelyn esittely ja aloitus tapahtui Hyvinvointitalolla, jonka jälkeen asiakkaat varasivat maalaus- ja kudonta-ajat taiteilijan luokse residenssiasunnolle. Valmiit teokset koottiin ikkunanäyttelyksi 17.11.-15.12.2018 Utajärven torin luokse.

Marja-Liisa Vorneen työskentely oli osa hänen pro gradu -tutkielmaansa Lapin yliopistoon. Taidetoimintaan osallistui kokonaisuudessa 20 maahanmuuttajaa, joista 10 kävi aktiivisesti maalaamassa ja kutomassa residenssiasunnolla.

Kuvat: Marja-Liisa Vorne

Projektin taiteilija

Marja-Liisa Vorne
Marja-Liisa Vorne on lahtelainen kudottuihin tekstiileihin erikoistunut tekstiilimuotoilija (TaM). Hänelle tärkeää on työskennellä avoimin silmin, toista kunnioittaen, iloa etsien ja itsensä likoon laittaen. Hän toivoo, että taiteen avulla meistä jokainen voi kasvaa pienen palan kerrallaan aina johonkin uuteen ja hyvään.

Tutustu myös

Näytä kaikki