Uuden Iin Sanomat

Kesän 2017 aikana Touko Hujanen toteutti yhteisöllisen sanomalehtiteoksen Uuden Iin Sanomat, joka julkaistiin Valto Pernu Photo Marathonin gaalassa elokuussa.

Hujanen muutti kesäkuuksi Iin KulttuuriKauppilaan, joka toimi sanomalehden toimituksena. Hujanen ajoi Uuden Iin Sanomat -sanomalehtikonsernin pyörällä ympäri Iitä ja toivoi kohtaavansa sattumanvaraista elämää.

Uuden Iin Sanomien missiona on kuvareportaasin renessanssi. “Haluan juhlia reportaasin perinnettä ja lehtikuvauksen traditiota. Haluan palauttaa kävelyn ja läsnäolon reportaasin tekemisen ytimeen. Tehtäväni on yksinkertaisesti mennä jonnekin ja katsoa mitä siellä on – tällä kertaa Iihin.”, Hujanen kuvailee.

Uuden Iin Sanomat on osa Hujasen vuonna 2014 alkanutta Uuden Maan Sanomat teosta. Teos muodostuu sattumanvaraisuus-periaatteella tehdyistä reportaasimatkoista Suomessa. Vuonna 2014 Touko Hujanen käveli neljä kuukautta kotikaupungissaan ja sen ympäristössä Uudellamaalla. Vuonna 2015 hän ajoi ympäri Suomea kiertäen ajankohtaisia tapahtumia aina Nokian yhtiökokouksesta Pihtiputaan keihäskarnevaaleille. Kesällä 2016 hän teki Helsinginkatua käsittelevän lehtiteoksen, joka oli osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.