North AiR

Kuuden suomalaisen ja skotlantilaisen organisaation yhteinen North AiR: Expanding Entanglements -residenssiohjelma pyrkii määrittämään uudelleen perinteisiä taiteilijavaihtomalleja ja kyseenalaistamaan taiteilijaresidenssien roolia ilmaston murroksen aikana.

North AiR : Expanding Entanglements on residenssi- ja tutkimusverkosto, jossa on mukana kuusi organisaatiota Suomesta ja Skotlannista. Suomen Lontoon-instituutin tukema verkosto pyrkii määrittämään uudelleen perinteisiä taiteilijavaihtomalleja ja kyseenalaistamaan taiteilijaresidenssien roolia ilmaston murroksen aikana. Hyödyntäen innovatiivisia, sisäisiä metodologioita ja paikkasidonnaisia tutkimus/kokemuspohjaisia työskentelytapoja residenssiohjelma tarttuu suoraan ajankohtaisiin kysymyksiin kansainvälisessä kontekstissa.

Verkostossa ovat mukana Scottish Sculpture Workshop, Taigh Chearsabhagh with University of the Highlands and Islands ja Timespan Skotlannista sekä MUSTARINDA, Taidekeskus KulttuuriKauppila ja The Bioart Society Suomesta.