North AiR: Expanding Entanglements -residenssipilotti

Kuuden suomalaisen ja skotlantilaisen organisaation yhteinen North AiR: Expanding Entanglements -residenssiohjelma pyrkii määrittämään uudelleen perinteisiä taiteilijavaihtomalleja ja kyseenalaistamaan taiteilijaresidenssien roolia ilmaston murroksen aikana.

KulttuuriKauppilaan saapuu kesäkuussa työskentelemään skotlantilainen George Ridgway osana North AiR: Expanding Entanglements -residenssipilottia, jossa ovat mukana Suomesta Mustarinda, Bioart Society ja KulttuuriKauppila sekä Skotlannista Scottish Sculpture Workshop (SSW), Taigh Chearsabhagh ja Timespan. Suomen Lontoon instituutin tuella toteutettava residenssiohjelma pyrkii määrittämään uudelleen perinteisiä taiteilijavaihtomalleja ja kyseenalaistamaan taiteilijaresidenssien roolia ilmaston murroksen aikana.

Skotlantilainen George Ridgway ja suomalainen Maija Annikki Savolainen valittiin uuteen innovatiiviseen kuuden suomalaisen ja skotlantilaisen organisaation yhteiseen residenssiohjelmaan avoimen haun kautta. Taiteilijat matkustavat residensseihin maitse ja tutkivat paikallisia ekosysteemejä ja maisemia kuukauden jokaisessa kohteessa, viettäen residenssijaksoillaan yhteensä kolme kuukautta vuoden 2019 aikana.

Residenssipilotti ei pyri ennaltamääritettyyn lopputulokseen tai teokseen, vaan pyrkii tukemaan taiteilijoiden kokeellista ja perusteellista tutkimustyötä. Hyödyntäen innovatiivisia, sisäisiä metodologioita ja paikkasidonnaisia tutkimus/kokemuspohjaisia työskentelytapoja, kuten taiteilijat aikaisemmassa työskentelyssään, residenssiohjelma tarttuu suoraan ajankohtaisiin kysymyksiin kansainvälisessä kontekstissa.

Kuva: Björn Kröger

 

Tutustu myös

Näytä kaikki