George Ridgway KKAiR 6/2019

Skotlantilainen George Ridgway työskentelee KulttuuriKauppilassa kesäkuussa osana North AiR: Expanding Entanglements -residenssipilottia.

Skotlantilaisen George Ridgwayn taiteellinen työskentely on syvästi yhteydessä kysymykseen siitä, miten suhtaudumme laajempiin paikan käsitteisiin ja niiden ekologisiin verkkoihin. Maalausta, kolmiulotteisia objekteja, ääntä, musiikkia ja performanssia yhdistelemällä hän luo arvoituksellisia työkaluja ja toiminnallisia ympäristöjä hyödyntävää generatiivista tarinankerrontaa.

Ridgwayn tämänhetkinen taiteellinen työskentely keskittyy sellaisten vaihtoehtoisia orientoitumisen muotoja, yhteyksiä ja läheisyyttä välittävien merkitysjärjestelmien luomiseen, jotka kyseenalaistavat antroposentrisiä ja patriarkaalisia ymmärryksen ja intuition rakenteita. Ridgwayn töitä on ollut esillä useissa näyttelyissä kansainvälisesti. Hän on myös taiteeseen ja maaseutuun keskittyvän WITHKIN-keskustelufoorumin perustaja.

Ridgwayn residenssijakso on osa North AiR: Expanding Entanglements -residenssipilottia, jossa ovat mukana Suomesta Mustarinda, Bioart Society ja KulttuuriKauppila sekä Skotlannista Scottish Sculpture Workshop (SSW), Taigh Chearsabhagh ja Timespan. Suomen Lontoon instituutin tuella toteutettava residenssiohjelma pyrkii määrittämään uudelleen perinteisiä taiteilijavaihtomalleja ja kyseenalaistamaan taiteilijaresidenssien roolia ilmaston murroksen aikana.

Tutustu myös

Näytä kaikki