Valonjuhla 2019

Tervetuloa Valonjuhlaan 2019 torstaina 21.11. klo 17.00-18.30. Juhlistamme ainutlaatuista, osallistaen suunniteltua Lähde! hyvinvointipuistoa Iin Suvantolassa taiteen, glögin ja yhdessäolon merkeissä!

Juhlan aluksi syttyvät adventin valot Lähde! puiston joulukuuseen, joka on istutettu viime keväänä Iin terveyskeskuksen taakse rakentuvaan uuteen Lähde! puistoon. Vuoden pimeintä kautta valaisevat lyhdyt kutsuvat juhlaan, jossa julkistetaan kuvanveistäjä Minna Kangasmaan, muotoilija Ulla Aution ja KulttuuriKauppilassa parhaillaan työskentelevien residenssitaiteilijoiden Defne Tesalin ja Murat Yildizin ohjaamien yhteisöllisten projektien tuloksia, joita on toteutettu yhteistyössä Iin Työhönvalmennuskeskuksen, Myötätuulen päivätoiminnan sekä IiPajan kanssa. Esillä on mm. Tesalin ja Yldizin Unelma Uutisia – Dream News -lehti, johon on kerätty tulevaisuuteen suuntaavia toiveita.

Oulunkaaren kuntayhtymässä ylilääkärinä toiminut H. Tapio Hanhela on Valonjuhlan kunniavieras. Hän on se henkilö, joka aikoinaan ehdotti terveyspuistoa Iin terveyskeskuksen lähettyville Iijoen rantaan. Valonjuhlassa on hieno tilaisuus tutustua Lähde! puistoon ja sen hienoihin yksityiskohtiin. Siellä voi nähdä mm. upeita jättihimmeleitä ja pisarakeramiikkaa. Samalla voi nauttia myös glögi- ja piparitarjoilusta, jota on varattu 200 hengelle.  Juhlan huipennukseksi Esteetön ry:n työryhmä Luovat Askeleet tuo juhlaan Tanssi valolle -performanssin. Se on yhteisötaideteos, joka sisältää lempeästi osallistavaa ”liikkumisen taidetta”.

Valonjuhla juhlistaa ensimmäistä, taiteen osallistavien menetelmien avulla yhdessä erityisryhmien kanssa suunniteltua Lähde! -hyvinvointipuistoa, joka sijaitsee Iissä terveysaseman takana (Asematie 165, Ii). Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hankkeen hyvinvointipuistokonsepti on ainutlaatuinen Suomen mittakaavassa. Tämä konsepti on hankkeen merkittävä aikaansaannos ja toteutettavissa muuallakin Suomessa.

Tapahtumaa toteuttamassa: Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanke, KulttuuriKauppila, Iin kunta, Oulunkaaren kuntayhtymä, Eläkeliiton Iin yhdistys, SPR Ii, Myötätuulen himmeliryhmä ja Esteetön ry. (Lista täydentyy myöhemmin)

Tapahtuma Facebookissa

Katso video edellisvuoden Valonjuhlasta!

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Pyydämme juhlavieraita saapumaan Iin työhönvalmennuskeskuksen puolelta os. Asematie 165 C, E-talo. Autolla saapuvat voivat käyttää Iin terveysaseman pysäköintialuetta.

Lisätietoja
Taija Sailio
taija.sailio@oulunkaari.com
0407071403

Tutustu myös

Näytä kaikki