Defne Tesal ja Murat Yildiz KKAiC 10–11/2019

Turkkilaiset kuvataiteilijat palaavat Iihin laatiakseen Tulevaisuuden uutisia yhdessä Lähde! ‑hankkeen osallistujien kanssa.

Kuvataiteilijat Defne Tesal ja Murat Yildiz asuvat ja työskentelevät puolet vuodesta Turkissa Istanbulissa ja puolet Hollannissa Den Boschissa. Tesal on valmistunut Mimar Sinanin yliopistosta ja Yildiz teknillisestä yliopistosta Istanbulista. Tämä on heidän toinen residenssijaksonsa Taidekeskus KulttuuriKauppilassa. Edellisen kerran he vierailivat Iissä syksyllä 2016. 

”Iissä on tilaa olla humaani ja mahdollista kehittyä ihmisenä. Täällä on paljon luovaa tilaa ja aikaa”, Yildiz pohtii syitä tulla jälleen Iihin. ”Hiljaisuus kutsuu. Iissä on enemmän omaa henkilökohtaista tilaa kuin suurissa kaupungeissa”, Tesal täydentää.

KK AiC -ohjelmaan (Artist-in-Community) kuuluvalla residenssijaksollaan Tesal ja Yildiz työskentelevät Oulunkaaren mielenterveyspalveluiden päivätoiminnan asiakkaiden kanssa. Toiminta on osa Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanketta.

Tesal ja Yildiz alkavat työstää mielenterveyspalveluiden asiakkaiden kanssa Dream News – Tulevaisuuden uutisia paperilehden muotoon. ”Yleensä uutisia syntyy ongelmista ja menneistä tapahtumista. Me haluamme katsoa uutisissamme tulevaisuuteen, siihen liittyviin unelmiin ja toiveisiin”, Yildiz kertoo. Tulevaisuuden uutisia -lehteä on tarkoitus jakaa Iissä eri paikkoihin kirjastosta päättäjätasolle asti, ja lehti tulee olemaan myös luettavissa uudessa, yhteisöllisessä Lähde! ‑puistossa.

Tesal ja Yildiz ottavat osaa Valon juhlaan to 21.11. klo 17-18 Iin Suvantolassa sijaitsevassa Lähde! ‑puistossa.

”Tärkeintä on olla yhdessä. Ei tarvitse ilmaista itseä koko ajan”, Tesal tiivistää.

Tutustu myös

Näytä kaikki