Klara Bergman Fröberg KKAiC 8/2019

Klara Bergman Fröberg on ruotsalainen kuvataiteilija, joka työskentelee Iissä elokuussa osana KulttuuriKauppilan yhdessä Konst i Halland -keskuksen kanssa järjestämää residenssivaihtoa ja Lähde! Taiteesta voima arkeen -hanketta. Hänen ja IiPajan työryhmän teoksia nähdään osana IlmastoAreena -tapahtumaa!

Klara Bergman Fröberg on ruotsalainen kuvataiteilija, joka työskentelee Iissä elokuussa 2019 osana KulttuuriKauppilan yhdessä Konst i Halland -keskuksen kanssa järjestämää residenssivaihtoa ja Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanketta. Taiteellisessa työssään Bergman Fröberg tutkii tuhon ja palautumisen tematiikkaa luoden esimerkiksi installaatioita hyödyntäen muun muassa hylättyjä ja kierrätettyjä materiaaleja, kuten puuta, posliinia, muovia, metalliromua ja hylättyjä huonekaluja. Työt korostavat yhtä lailla käytettyjen materiaalien kuin elämän itsensä haurautta ja kuvaavat uskoa tulevaan samalla, kun ne muistuttavat menneestä. Bergman Fröberg on opiskellut kuvataidetta Uumajan taideakatemiassa. Installaatioiden lisäksi hän työskentelee muun muassa äänitaiteen parissa tutkien kieltä muistona jo unohdetusta historiasta.

Residenssijaksonsa aikana Bergman Fröberg luo yhdessä IiPajan asiakkaiden kanssa ympäristötaidetta osaksi IlmastoAreena tapahtumaa. Myöhemmin teokset sijoitetaan rakenteilla olevaan Lähde! -puistoon. Residenssivaihdon järjestävät Taidekeskus KulttuuriKauppila sekä Konst i Halland -keskus, joiden molempien tärkeänä tavoitteena on tuoda nykytaidetta ja taiteilijoita osaksi paikallisyhteisöä. Ohjelmaan valittavat taiteilijat pääsevät osaksi järjestäjien toimintaa ja verkostoja, mikä luo mahdollisuuksia paitsi taiteilijoille, myös yhteisöille laajemmin.

Tiivistetty keskustelu

Residenssitaiteilija Klara Bergman Fröbergin ja Iipajan osallistujen ympäristötaidetta Iin Kirkkopuistossa IlmastoAreenan ajan 23.-24.8.2019.

Yhteistyössä: Lähde! -hanke, Konst I Halland ja Iipaja.

 

Tutustu myös

Näytä kaikki