Iin ympäristötaidepuistoon avautuu taideluistelupolku!

Iin ympäristötaidepuistoon avatun luisteluradan myötä taidepuiston teoksia pääsee ihailemaan ensi kertaa myös talviasussaan.

Pohjoisen Suomen hiihtoloman kunniaksi Iin ympäristötaidepuistoon on avattu moniaistillinen luistelurata, jossa liikunnan riemun ja luonnonkauniin maiseman lisäksi voi ihailla puiston taidekokonaisuutta.

Seuraavat viikot puistossa pääsee näkemään myös KulttuuriKauppilan tammikuun 2020 residenssitaiteilijoiden, moskovalaisten Lia Schellin ja Anton Kraftskyn teoksen In Silence – Hiljaisuudessa. Teos on viittaus viimeisimpään NASA:n James Webb (JWST) -avaruusteleskooppiin, joka on kehitetty Linnunradan ulkopuolisten varhaisten galaksien ja eksoplaneettojen tarkkailuun. Teleskooppi on määrä laukaista 2021.

Radan pituus on noin 500 metriä ja leveys 1-2 metriä. Turvallisen ja miellyttävän kokemuksen takaamiseksi luistelijoiden toivotaan kunnioittavan merkittyä kiertosuuntaa, muistavan asianmukaiset turvavarusteet sekä huomioivan voimassa olevat koronarajoitukset.

Saapuminen: Puisto sijaitsee Iin keskustassa, valtatie 4:n vieressä Iijoen läheisyydessä. Sisäänkäynti tapahtuu osoitteen Pappilantie 16 kautta. Autot suositellaan parkkeerattavan Iin entisen matkahuollon rakennuksen yhteyteen osoitteeseen Sähkötie 3, 91100 Ii

Kuvat: Jetta Huttunen ja Inka Hyvönen

Tutustu myös

Näytä kaikki