Eduardo de Albar Vera KKAiC 5-6/2019

Residenssijaksonsa aikana meksikolainen taiteilija, näyttelijä, pantomiimikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja Eduardo de Albar Vera on työstänyt mielenterveyspalveluiden asiakkaiden kanssa yhteisöllisesti kirjoitetun näytelmän yksinäisyydestä.

Eduardo de Albar Vera on meksikolainen taiteilija, näyttelijä, pantomiimikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka työskentelee ajoittain myös muiden taidemuotojen, kuten graffitin parissa. Hän on omistautunut työskentelemään heikommassa asemassa olevien yhteisöjen parissa. De Albar Vera pyrkii toteuttamaan laadukkaita projekteja mutta mahdollisimman pienellä budjetilla, mikä tarkoittaa mm. kierrätysmateriaalien hyödyntämistä.

Residenssijaksollaan de Albar Vera työskentelee Oulunkaaren mielenterveyspalveluiden yhteydessä Pudasjärvellä ja Iissä. Projektin nimi on Theatre to think eli Ajattelun teatteri. Tavoitteena on saavuttaa kokemus näytelmän tekemisestä ja teatterin käyttämisestä ilmaisukeinona niille kokemuksille, joita mielenterveyskuntoutujilla on elämästä osana yhteiskuntaa.

”Projektissa etsitään vapaata ilmaisua teatterin keinoin. Yksilöllinen ja yhteinen pohdinta lisää sekä tietoisuutta että hyvinvointia”, de Albar Vera kertoo projektista.

Residenssijakson lopputuloksena on syntynyt käsikirjoitus. Hylätyksi tuleminen, välinpitämättömyys ja leimatuksi tuleminen ovat teemoja, joita näytelmä Unohdettu – Forgotten käsittelee. Tarinan päähenkilö tulee salaisen yhteisön syyttämäksi. Pakomatkallaan hän kulkee huolien, tunteiden, toiveiden ja unelmien läpi kohdatakseen lopulta pahimmat pelkonsa.

Näytelmän Forgotten – Unohdettu lukutilaisuudet Pudasjärvellä keskiviikkona 26.6.

 klo 12-14 Päivätoimintakeskus Osviitassa sekä illalla Open stage -tapahtumassa Pudasjärven torilla.

Luento ja lukutilaisuus Iissä perjantaina 28.6. klo 17-19 Nätteporin auditoriossa os. Puistotie 1.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

 

Residenssijakso on osa KulttuuriKauppila Artist-in-Community -residenssiohjelmaa (KK AiC), jota kehitetään osana Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanketta.

 

Tutustu myös

Näytä kaikki