Yuko Kinouchi KKAiR 11-12/2019

Japanilaisen Yuko Kinouchin videoperformanssit keskittyvät pohjoisen maan sekä maaseudun ympäristöön ja kulttuuriin.

Marras-joulukuun residenssitaiteilija Yuko Kinouchi on tokiolainen kuvataiteilija.

Kinouchi luo kokeellisia fiktiivisiä ja dokumentaarisia kuvauksia hyödyntäen töissään maalausta, videoita, performansseja ja installaatioita. Hänen tämänhetkinen projektinsa keskittyy videoperformanssien kautta tuottamiseen abstraktina toimintana. Projekti tutkii toimijoiden välisiä suhteita ja pyrkii herättämään uusia mahdollisuuksia yksilön ja yhteiskunnan sekä narratiivin ja todellisuuden välillä.

Kinouchi on valmistunut Taman taideyliopistosta Tokiosta. Töissään Kinouchi tutkii tapaa luoda yhteyksiä toiminnan ja paikan välille samalla kokeillen, miten toiminta nivoutuu ympäröivään yhteiskuntaan. Kinouchi poimii kokemuksistaan eri alueilla rakenteita, jotka hän rakentaa uudelleen fiktiona tai joihin hän lisää performansseja tehdäkseen niihin pieniä muutoksia. Tällä tavoin hän tutkii, miten ympäröivät olosuhteet vaikuttavat ihmisiin.

KulttuuriKauppilan residenssijaksonsa aikana Kinouchi jatkaa narratiivin ja todellisuuden välisen suhteen tutkimista videoperformanssien kautta keskittyen pohjoisen maan sekä maaseudun ympäristöön ja kulttuuriin.

Tutustu myös

Näytä kaikki