Neiti Mysteeri – Paikkariippumaton yksilötyöskentely Taidekummin kanssa

Lähde! -hankkeen Taidekummi Heidi Rannan yhteistyöstä Simon toimintakeskuksen kanssa kootulla videolla päästään kuulemaan lisää Heidin ja työskentelyyn osallistuneen Pirjon ajatuksista työskentelyjaksolta, sekä näkemään yhteistyön tuloksena syntynyt tanssiteos ''Neiti Mysteeri''.

Lähde! Taiteesta osallisuutta –hankkeen Taidekummit ovat ammattitaiteilijoita, jotka työskentelevät pitkäjänteisesti Oulunkaaren kuntayhtymän ja jäsenkuntien sosiaali-ja terveyspalveluiden sekä hyvinvointityön yksiköissä taidelähtöisiä menetelmiä hyödyntäen.

Taidekummit tekevät taidetta osallistujien kanssa heidän ehdoillaan. Työn keskiössä ovat kohtaaminen ja yhdessä tekeminen. Taidekummi ja osallistujat pohtivat yhdessä, mihin suuntaan jokaisen omalla taidepolulla voitaisiin edetä. Etukäteen ei voi tietää, mihin suuntaan kohtaaminen lopulta työskentelyä vie.

Mutta miten kohdata aikana, jolloin ei välttämättä saa olla edes samassa tilassa? Lähde! -hankkeen Taidekummit, yksiköiden henkilökunta ja asiakkaat aloittivat etätyöskentelykokeilut ensimmäistä kertaa syksyllä 2020. Paikkariippumaton työskentely lähti hankkeessa hienosti käyntiin, ja tapaamisissa saatiin luotua aito yhteys etäyhteyksienkin välityksellä.

Taidekummi, tanssija Heidi Ranta teki keväällä 2021 yhteistyötä Simon toimintakeskuksen kanssa. Taidekummitoiminta keskittyi yksilötyöskentelyyn, ja viikoittaiset taidetuokiot toteutettiin pääasiassa paikkariippumattomasti etäyhteyksin. Yhteisen työskentelyjakson aikana Taidekummi Heidi ja toimintakeskuksesta toimintaan osallistunut Pirjo muun muassa maalasivat sekä tutustuivat liikkeeseen ja musiikkiin yhdessä. Yhteistyöstä syntyi lopulta yhteinen tanssiteos Neiti Mysteeri. Pitkän odotuksen jälkeen teos sai ensi-iltansa Simon toimintakeskuksella syksyllä 2021. Taidekummi Heidi pääsi yksikköön vierailulle, mutta ajalle tyypillisesti yleisöä oli mukana tilaisuudessa myös etäyhteyksin. Lopuksi toimintakeskuksella päästiin vielä oppimaan koko porukalla uusia tanssiliikkeitä, sekä pitämään pienet päivätanssit!

Yhteistyön vaiheista on nyt koottu video, jossa päästään kuulemaan lisää Heidin, Pirjon ja Lähdekummi Sarin ajatuksista työskentelyjaksolta, sekä näkemään tanssiesitys siten, kuin se etäyhteyksin koettiin!

Tutustu projektiin alta!

Tutustu myös

Näytä kaikki