Lumotun Hallan Maassa | Lähde! -hanke

Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen Taidekummi Osmo Hakosalo tutustui vaalalaisten nuorten kanssa paikalliseen elämyspuistoon ja sen tarinoihin.

Yhteisömuusikko, Taidekummi Osmo Hakosalo

Aloitin syyskuussa Taidekummina Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeessa. Tein töitä Vaalassa Apaja-työpajan nuorten kanssa ja Pudasjärvellä Osviitta-päivätoimintaryhmän kanssa.

Yksi syksyn suurimmista projekteistani oli Vaalan Pelsossa sijaitsevan Lumotun Hallan Maa -elämyspuiston kunnostussuunnitelman laatiminen ja siihen rahoituksen haku yhdessä Apajan nuorten, Vaalan Kulttuuriklubin, Vaalan kunnan, Maaseudun Sivistysliiton ja VERTY-hankkeen kanssa.

Vuosien saatossa puisto on rapistunut ja vaipunut unholaan.

Lumotun Hallan Maa on paikallisten ITE-taiteilijoiden 90-luvulla luoma satu ja siihen liittyvä patsas- ja elämyspuisto. Aikoinaan puisto on ollut paikallisten lapsiryhmien vilkkaassa käytössä erilaisine tapahtumineen, mutta vuosien saatossa se on rapistunut ja vaipunut unholaan. Aiomme kunnostaa puiston eri toimijoiden kanssa ja rakentaa sinne uutta sisältöä tarinan ja uuden patsashahmon muodossa jo olemassa olevan rinnalle.

Juttu on julkaistu alun perin LähdeLehdessä. Puolivuosittain ilmestyvä, erityisryhmille suunnattu LähdeLehti välittää Lähde! -hankkeen taideterveisiä Oulunkaaren eri kuntiin ja yksiköihin.

Lähde! Taiteesta osallisuutta –hanke etsii nyt sementtityöskentelyä tuntevaa taiteilijaa Vaalaan työstämään puistoon ympäristötaideteosta yhdessä paikallisten nuorten kanssa! Lue lisää ja ilmoita kiinnostuksestasi 6.4.2021 mennessä.

Tutustu myös

Näytä kaikki