Lumotun Hallan Maan toivomuskaivo – ympäristötaideteoksen julkistus 30.9.2021

Torstaina 30.9. klo 15 Vaalan Lumotun Hallan Maassa juhlistetaan uuden betoniveistoksen julkistusta.

Tule näkemään, mitä Nuorten työpajalaiset ovat luoneet Lumotun Hallan Maahan Lähde! Taiteesta osallisuutta –hankkeen projektitaiteilija Johanna Riepulan johdolla. Tarjolla kahvit ja pientä evästä. Omat toiveet mukaan!

Lumotun Hallan Maa on Vaalan Pelson kylällä sijaitseva elämyspuisto, jonka kyläläiset ja paikalliset ITE-taiteilijat ovat vuosia sitten talkoovoimin luoneet. Aikoinaan puisto on ollut vilkkaassa käytössä, mutta vuosien saatossa puisto betoniveistoksineen on rapistunut ja vaipunut lähes unholaan. Osana Lähde! -hankkeen Taidekummitoimintaa Nuorten työpajalla syntyi idea elämyspuiston nostamisesta uuteen kukoistukseen, ja sittemmin alueen kunnostustöissä ovat olleet mukana Vaalan Nuorten työpaja, Valmennuspaja LokkiVerty-hankeLähde! -hankeVaalan Kulttuuriklubi ja Pelson kyläyhdistys sekä Maaseudun sivistysliiton Tää on mulle tärkee –hanke. Lumotun Hallan Maahan nuorten kanssa luotu uusi, puiston tarinaa täydentävä ympäristötaideteos liittyy Lähde! –hankkeen Yhteiset tilat -työpakettiin, jonka tavoitteena on kehittää osallisuuden menetelmiä tuomalla osallistujat vaikuttamaan taiteen keinoin kunnan yhteisiin, tärkeisiin tavoitteisiin.

Aika: to 30.9.2021 klo 15 alkaen

Saapuminen: Lumotun Hallan Maan löydät Pelsolta lohilampien ja vesitornin läheisyydestä, parkkipaikalle pääset Vesalansuoralta (Vesalansuora, 92810 Pelsonsuo).

Lisätiedot: projektipäällikkö Heidi Jäärni (Lähde! –hanke) p. 040 707 1403 / heidi.jaarni@oulunkaari.com

Tutustu myös

Näytä kaikki