Lähde! –hankkeen ensimmäiseksi projektitaiteilijaksi valittiin Johanna Riepula

Johanna Riepula tulee toteuttamaan yhdessä vaalalaisten nuorten kanssa betoniteoksen Lumotun Hallan Maahan.

Lumotun Hallan Maan elämyspuiston raivaus- ja kunnostustyöt etenevät kevään ja kesän mittaan, ja elokuussa 2021 Lähde! –hankkeen ensimmäiseksi projektitaiteilijaksi valittu Johanna Riepula aloittaa taideprojektin vaalalaisten nuorten kanssa. Valmennuspaja Lokin nuoret tulevat yhdessä Johannan kanssa suunnittelemaan ja toteuttamaan elämyspuistoon täysin uuden, puiston tarinaa jatkavan betoniteoksen.

Johanna on erityistekniikkojen artenomi (AMK), joka on hurahtanut käsillä tekemisen ohella yhteisö- ja ympäristötaiteeseen. Betonitekniikka on Johannalle tuttua mm. Siikalatvan kuntaan toteutettujen Mankilan kyläjätit -yhteisötaideteosten kautta. Johannan mukaan onkin tärkeää, että teos tulee keskustelemaan ympäristönsä kanssa, sekä näyttää ja tuntuu itse tekijöidensä idealta ja tuotteelta.

’’Pelson Lumotun Hallan Maan elvytys ja täydennys uudella teoksella paikallisin voimin kuulostaa tosi mahtavalta, ja on kunnia-asia päästä osallistumaan tähän urakkaan. Jo nimi enteilee eteeristä seikkailua!’’ Johanna iloitsee.

Lumotun Hallan Maan projekti liittyy Lähde! -hankkeen Yhteiset tilat -työpakettiin, jonka tavoitteena on kehittää osallisuuden menetelmiä tuomalla osallistujat vaikuttamaan taiteen keinoin kunnan yhteisiin, tärkeisiin tavoitteisiin.

Tutustu myös

Näytä kaikki