Paula Suomisen Kummalliset Kukat

Iin kunnan uusin julkisen taiteen hankinta, Paula Suomisen teos Kummalliset Kukat julkistetaan yleisölle osana Art Ii Biennaalin avajaisia.

Iin kunnan uusin julkisen taiteen hankinta, Iin Suvantolan Lähde! -puistoon sijoittuva Paula Suomisen teos Kummalliset Kukat on kolmen mosaiikkiveistoksen kokonaisuus, joka ilmentää kasvien elinvoimaa, selviytymistä ja sopeutumista. Teoksen osissa Kaihonkukka, Kuukunen ja  Kultatyräkki on osin käytetty Iin kunnan kierrätyskeramiikan keräyskampanjan materiaalia ja Iin työhönvalmennuskeskuksen taidepajoissa 2018 valmistuneita mosaiikkipisaroita.

Kummalliset Kukat on rouhean maan renessanssi. Planeetalla valitsee elinehtojen uusjako. Kaikilla lajeilla ja otuksilla on yhtäläiset velvollisuudet ja oikeudet maahan, veteen ja ilmaan. Kukaan ei voi omistaa niitä. Kasvit hallitsevat ja hoitavat maata ja planeettaa. Ihmisellä on nyt etsikkoaika nykyistä tasa-arvoisempaan vuoropuheluun luonnon kanssa. Pyyteetön empatia kasveja, eläimiä ja luontoa kohtaan vapauttaa ihmiselle itselleenkin energiaa ja voimaa taiteen avulla.

Kuvataiteilija Paula Suominen asuu ja työskentelee Posiolla. Perinteisen kuvataiteen ohella hän työskentelee myös mosaiikin ja muraalien parissa. Viime vuosina hän on toteuttanut julkisia teoksia mm. Posion kirjaston ulkoseinään ja Lapin keskusairaalaan. Suominen on osallistunut aktiivisesti näyttelyihin vuodesta 1997 koti- ja ulkomailla. Teoksissa ovat läsnä elämän hiipumisen ja elpymisen teemat. Suomisen työskentelyn keskiössä ovat luonto, luonnonvalo ja havainto sekä värit.

Teos julkistetaan yleisölle Iin Suvantolan Lähde! -puistossa ja verkossa torstaina 11.6. osana Art Ii Biennaalin avajaisia.

Tutustu myös

Näytä kaikki