Kotitaiteilijoiden näyttely täydentää KulttuuriKauppilan kesän

Neljän taitelijan yhteisnäyttelyn teemana on muutos

Iin Taidekeskus KulttuuriKauppilassa on esillä entisten ja nykyisten kotitaiteilijoiden yhteisnäyttely ‘’Käytäväkohtaamisia’’. Mukana ovat Helena Kaikkonen, Sanna Koivisto, Antti J. Leinonen ja Antti Ylönen.

Oululaisen kuvataiteilijan Helena Kaikkosen hiljainen ja hienovarainen taide saa inspiraationsa pohjoisen luonnosta. Kaikkonen edustaa tekstiilitaiteen uutta suuntaa, jossa yhdistellään luonnon materiaaleja ja elementtejä käsityöhön. Kaikkosen työn teemoja ovat syntyminen, kasvu, elämä ja kuolema. Hänen teoksissaan unet ja tunteet, paikat ja kokemukset syntyvät uudelleen väreinä, muotoina ja materiaaleina.

Iiläinen kuvataitelija ja kuvanveistäjä Sanna Koivisto ei esittelyjä kaipaa. Hänen laaja ja monipuolinen tuotantonsa koostuu pronssi-, keramiikka-, ja sekatekniikkaveistoksista, piirustuksista, maalauksista, julkisista monumenteista sekä ympäristötaideteoksista. Koiviston työt kertovat rohkeasti mutta herkästi ympärillä olevasta, muuttuvasta yhteiskunnasta. Erityisesti sodanvastaisuus ja luonnonsuojelu tulevat esille Koiviston monitulkinnallisista töistä.

Antti J. Leinonen on iiläinen freelance-valokuvaaja ja -videokuvaaja. Leinonen työskentelee dokumentaarisen taidevalokuvan ja kuvajournalismin välimaastossa. Kuvien keskiössä on ihminen ympäristössään, omassa erityisyydessään. Usein Leinosen kuvaa muutosta, koettaen vangita näkemänsä tunnetilan pelkistettyyn ilmaisuun luottaen.

Iiläisen taiteilijan Antti Ylösen taiteen kantavia teemoja ovat aika ja tunne ja hänen päämateriaalinsa on puu. Hienovarainen käsityö yhdistettynä henkistyneen olotilan tunnelmaan muodostavat ajattoman ja aistillisen kokemuksen.

Näyttelyssä on esillä valokuvia, veistoksia sekä installaatiota. Neljän taitelijan erilaiset työt muodostavat rikkaan näyttelykokonaisuuden. Yhteisenä teemana esiin nousee muutos, ja se miten maailma rakentuu muutoksesta ja muutoksessa.

Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä KulttuuriKauppila Ii ry ja Taidekeskus KulttuuriKauppila.

Näyttely on avoinna 8.7.-2.8.2020 ti-pe 11-17 & la-su 10-16 (maanantaisin suljettu). Lisäksi näyttely on avoinna tilauksesta 3.8.-30.8. Osoite: Kauppilantie 15, 91100 Ii.

Tutustu myös

Näytä kaikki