KK AiR 06/18 THE KOKRA FAMILY

KulttuuriKauppila toivottaa tervetulleeksi residenssiin THE KOKRA FAMILY taiteilijakollektiiviin eli marjolijn kokin ja line kramerin!

THE KOKRA FAMILY tekee visuaalista dokumentointia siitä ihmetyksestä, joka liittyy kysymykseen miten ja mitä katselemme tietyissä tilanteessa. Inventoinnin visuaalisen kertomuksen voima on saanut heidät tarkastelemaan erilaisten materiaalien yhdistelmiä. Tutkimalla erilaisia konteksteja he tarkastelevat perheiden suhteita, ihmisten elinolosuhteita ja kulttuurin materialistista puolta. Tämä on osa jatkuvaa projektia, jossa tutkitaan perheitä heidän tavaroidensa kautta.

Vuodesta 2013 lähtien alankomaalaiset line kramer ja marjolijn kok ovat muodostaneet taiteilijakollektiivin THE KOKRA FAMILY. Tämä perhe on kehittynyt heidän parisuhteensa muodostamalle pohjalle. Kollektiivin tavoitteena on tutkia perhekäsitettä kaikista näkökulmista ja tuottaa kantaaottavia taideteoksia. He näkevät perheen laajana käsitteenä ja ovat viime aikoina keskittyneet työskentelyssään materiaalisen näkökulman tutkimiseen. Työskennellessään he eivät kaihda mitään luovia keinoja sekä pitävät huumorin ja kunnioituksen avainasemassa. Vuonna 2015 perheen molemmat jäsenet loivat omia teoksiaan ulkomaisissa residensseissä. Tarve työskennellä yhdessä kuitenkin vahvistui, ja vuonna 2016 he muuttivat erilliset studionsa yhteisiksi työtiloiksi. Keväällä 2017 he tutkivat menehtyneen sveitsiläisen suutarin työtilaa ja pientä museota suutarin perheen pyynnöstä. Tämä johti Inventory 1: Frick julkaisemiseen.

KulttuuriKauppilan residenssissä THE KOKRA FAMILY pääsi tutkimaan iiläisen perheen varastoa. Työn tuloksista kuullaan taiteilijoiden luento Iin kirjastossa torstaina 28.6. klo 17-18.  Englanninkieliseen tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

THE KOKRA FAMILY. 2018. Kuva: Jaani Föhr

Tutustu myös

Näytä kaikki